Sweet Valley Sailors overhandigen cheque aan Ananau

Print
Sweet Valley Sailors overhandigen cheque aan Ananau

Foto: Bert Nijs

Papendaal

Zutendaal - De Sweet Valley Sailors zijn een groep sportieve, maar vooral sociaal geëngageerde zeilers binnen VVW Zutendaal. Deze hechte groep organiseert elk jaar een Beachlounge en een spaghettidag om geld in te zamelen voor het goede doel. De goede doelen zijn specifiek gericht op kinderen die het moeilijk hebben in de samenleving.

Voor 2017 werden er twee goede doelen naar voren geschoven, namelijk het onderwijsproject Ananau van Ellen Bosch in Peru en de vzw Hands Out. Vorige zaterdag werd er tijdens het benefietconcert Music at the Casino in Waterschei (Genk) de eerste cheque t.w.v. 1.150 euro overhandigd aan vzw Qué bonito. De volgende cheque zal overhandigd worden aan vzw Hands Out tijdens het Sinterklaasfeest van VVW Zutendaal op 3 december 2017.

Añañau is een non-profit en niet-gouvernementele organisatie die in december 2014 werd opgericht in Cusco, Peru. Ellen Bosch werkt er met kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar oud die in situaties van extreme armoede en onstabiele familiesituaties leven in het district San Jeronimo, een buitenwijk van Cusco. Sinds januari 2015 is de organisatie als officiële NGO erkend in Peru.

Hands Out is lokale vzw uit Zutendaal die als basisgedachte heeft dat een kind niet kiest voor de plaats waar zijn/haar wieg staat. Maar die plaats kan wel bepalend zijn voor de start in je leven en de kansen die je krijgt. Kansarmoede is daarom geen verkeerd gekozen woord. Mensen die in armoede leven, zien hun kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Denk zelf maar eens na over alles wat onze kinderen doen en ondernemen. Overal wordt er lidgeld, bepaalde uitrusting verwacht waarvan we zelf al eens tegen elkaar zeggen "Het kost toch allemaal veel". Als de situatie thuis al moeilijk is, worden deze dingen alleen maar onmogelijk. Jammer genoeg zijn het al die dingen samen in het leven, onderwijs, vrijetijdsbesteding, omgang met anderen, ... die je als mens vormen. Het is een totaalpakket. En zoals elke puzzel is de puzzel pas compleet als je elk stukje gelegd hebt.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio