Hasseltse schepen Habib ontkent aanwezigheid op ophefmakende lezing: “Zever in pakjes”

Een van de opvallende aanwezigen op de lezing in Genk was de Hasseltse schepen Habib El Ouakili (sp.a). Dat is althans zo te zien in de reportage van Nieuwsuur. Zelf ontkent hij de lezing van de rapper gevolgd te hebben. “Ik was daar op uitnodiging van een aantal Hasseltse, progressieve jongeren. Maar na de pauze, toen de rapper aan het woord kwam, was ik al weg.”

tj

Enkele maanden geleden kwamen twee Nederlandse predikers aan het woord op een avond met lezingen in het Genkse stadhuis. Uit een reportage van het Nederlandse programma Nieuwsuur is duidelijk te zien hoe de Hasseltse schepen Habib El Ouakili in de zaal zit (in de video zie je hem op 1’20” en 2’15”). “Ik ben daar inderdaad even langs geweest”, zegt El Ouakili. “Ik was mee gevraagd door een aantal Hasseltse jongeren, allemaal progressieve mensen. Voor de pauze werd er uitleg gegeven over het Hasseltse moskeeproject. Na de pauze ben ik doorgegaan, ik wist zelfs niet dat er een rapper kwam spreken. Dat uit de beelden blijkt dat ik ook tijdens de lezing in de zaal zat? Dat moet dan fout gemonteerd zijn. Ik was er in ieder geval niet.”

Die rapper kwam de aanwezigen vertellen dat muziek beluisteren en op café gaan des duivels is. Zelf is hij gestopt met muziek maken, omdat de beste teksten al geschreven zijn: in de Koran. Over de inhoud van die lezing is Habib kort: “Dat is natuurlijk zever in pakjes.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer