Pieter Aspe vindt opnieuw de liefde op dé plek die hij zo verfoeit

Print
Pieter Aspe vindt opnieuw de liefde op dé plek die hij zo verfoeit

Foto: BELGA

Misdaadauteur Pieter Aspe heeft opnieuwe de liefde ­gevonden. Maar het scheelde niet veel of hij zou Els nooit hebben leren kennen. “Ik wilde het aftrappen op de boekenbeurs. En toen ­zagen we elkaar.”

Hij was er om zijn nieuwe boek De Butlerknop te signeren, maar geheel onverwacht vond Pieter Aspe een nieuwe liefde op de boekenbeurs in Antwerpen. De beurs ook waar hij hard uithaalde naar de organisatie. Een schande dat mensen 10 euro inkom moeten betalen, klonk het toen.

“Ik was die dag net van plan om het af te trappen op de boekenbeurs. Maar toen zagen we elkaar”, zegt Aspe, die de relatie bevestigt. “Het noodlot sloeg toe. (lacht) Was ze twee minuten later binnengekomen, we hadden elkaar niet ontmoet. Het is een intelligente madame die niet eens fan was van mijn werk.” De nieuwe vlam van de 64-jarige auteur heet Els en is enkele jaren jonger. Meer wil Aspe niet kwijt, omdat de relatie nog pril is.

Pierre Aspeslag, zoals de ­auteur eigenlijk heet, was ­veertien jaar samen met ­Berna­dette, de vrouw die hij in september van vorig jaar verloor na een slepende ziekte. Ter ere van haar bracht hij het boek ­Afscheid van een Muze uit, ­samen met zijn vriend en cartoonist van onze krant ­Marec.

Zijn nieuwe relatie lijkt een positief effect te hebben op ­Aspes professionele ambities. Waar hij na de dood van zijn vrouw zijn literaire toekomst openlijk in vraag stelde, klinkt hij nu op zijn Facebookprofiel opvallend positief. “De Aspe NV gaat ervoor. Geen onzin, enkel goede boeken en medewerkers.”