Interieur

Interieurblogger deelt een 'handige tip', maar ziet één ding over het hoofd

Print
Interieurblogger deelt een 'handige tip', maar ziet één ding over het hoofd

Foto: *

Stel: je wil een strak interieur met een beperkt aantal kleuren. Wat doe je dan met je boekenkast, waar elke kaft een andere kleur heeft? Lifestyleblogger Carrie Waller dacht dat ze een oplossing had, maar die blijkt niet zo praktisch.

Je zou een gesloten boekenkast kunnen kopen, of alleen maar boeken met een groene cover lezen. Maar Waller, die de blog Dream Green DIY bijhoudt, loste het zo op: ze draaide al haar boeken om, zodat je de kleuren van de omslagen niet ziet. Probleem opgelost, de populaire interierieurwebsite Apartment Therapy deelde haar vondst.

Alleen blijkt er één nadeel aan Wellers oplossing: wat als je effectief een boek wil lezen? Dan moet je, zoals sommige gebruikers opmerken, eerst alle boeken weer uit de kast halen voor je het juiste vindt. Van "een beetje onpraktisch" tot "Is dit een oplossing voor mensen die niet kunnen lezen?"  - de negatieve reacties op de foto waren duidelijk. Anderen snapten dan weer niet waarom boeken per se in je interieur moeten passen: "Koop je dan ook een kunstwerk omdat het bij je zetel past?", klinkt het. Nog iemand anders ziet er dan weer wel het nut van: "Dat deed ik met boeken over seks als mijn ouders op bezoek kwamen".

Al krijgt Waller ook positieve reacties: "Ik lees mijn boeken nooit twee keer, maar kan er ook geen afscheid van nemen - op deze manier vallen ze minder op", schrijft iemand. Of ook: "Ik vond het eerst maar niets, maar eigenlijk kan ik mijn boeken herkennen aan de manier waarop het papier ouder wordt en hun vorm". 

 

Niet te missen