Vakantie

Britse krant zet Gent tussen de ‘beste kerststeden van Europa’

Print
Britse krant zet Gent tussen de ‘beste kerststeden van Europa’

Foto: ss

“Minder druk dan Brugge en minder posh dan Antwerpen”: volgens de Britse krant The Guardian hoort Gent bij de tien beste steden van Europa om te gaan kerstshoppen.

“Gezellige barretjes met ambachtelijke biertjes, middeleeuwse en neo-gothische architectuur en veel creatief design” - het zijn volgens The Guardian allemaal redenen om in december naar Gent te trekken. Voor cadeautjes tipt de krant de posters en prints van Topo Copy(Coupure Rechts 308), de huishoudelijke spullen van Dille en Kamille (Hoornstraat 15), de kunstboeken van Riot (Dendermondsesteenweg 80) en de schoenen van Zoot (Hoogpoort 46a). Ook de rommelmarkt op Sint-Jacobs (op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend) krijgt een eervolle vermelding, net als de Gentse neuzekes en de ambachtelijke mosterd van Tierenteyn (Groentenmarkt 3).

Om te gaan lunchen stelt de krant de ontmoetingsruimte Parnassus voor (ondergebracht in een oude kerk), met na het shoppen een glas Kerst Pater in de Dulle Griet. Ook het Treck Hostel, een indoor park met caravans,wordt door de reisjournalisten van The Guardian aangeraden.

Gent staat met deze vermelding tussen onder meer Lissabon, Wenen, Amsterdam, Kopenhagen en Napels als leukste steden om in de kerstperiode te bezoeken. Lees hier de volledige lijst.

Op de redactie van de krant lopen nog meer fans van ons landje rond, want eerder deze week werd ook de rommelmarkt van Tongeren uitvoerig geprezen.

Niet te missen