Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Lekker eten in Hasselt: Lunch & tapas bij Boulebaar

Lekker eten in Hasselt: Lunch & tapas bij Boulebaar

Pieterjan en Joni. Foto: Luc Daelemans

Vorig jaar openden Lommelaar Pieterjan Loomans (27) en zijn vriendin Joni Desmet (24) uit Tervuren in Hasselt de lunch- en tapasbar Boulebaar. Op zondag kun je er ook brunchen.

Ze studeerden Communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel, maar wisten al tijdens hun opleiding dat ze samen een vlot eethuis wilden openen. Om eerst wat geld te verdienen, trokken ze een jaar naar Sydney.

“Ik volgde tijdens mijn studies een baristacursus. Omdat de koffiecultuur in Australië immens groot is, lag de bestemming voor de hand”, zegt Pieterjan. Down Under werkten ze in enkele horecazaken en leerden ze de plaatselijke keuken kennen.

De vergaarde idee ...