Zware loting voor Maaseik in Champions League volleybal

Print
Zware loting voor Maaseik in Champions League volleybal

Foto: Dick Demey

De Belgische teams hebben het vrijdag niet getroffen bij de loting voor de Champions League volleybal. Kampioen Roeselare kwam in groep A terecht bij twee sterke Italiaanse teams. Dat zijn Perugia, vorig jaar verliezend finalist, en Civitanova. Het Turkse Fenerbahce Istanboel is de derde tegenstander. Runner-up Maaseik krijgt in groep E met de komst van Sam Deroo en het Poolse Kedzierzyn een mooie, maar zware affiche. Daar komen nog het Turkse Arkas Izmir en het Italiaanse Trentino, de runner-up van 2016, bij.

Bij de andere Belgen in de Champions League ontmoet spelverdeler Matthias Valkiers met Paok Saloniki zijn bondscoach Vital Heynen, trainer van Friedrichshafen. Libero Jelle Ribbens krijgt het met Toulouse niet onder de markt met als tegenstanders het Poolse Jastrzewski, het Duitse Berlijn en vooral de Russische drievoudige titelverdediger Kazan, winnaar van vier van de jongste zes edities.

Bij de vrouwen komt er een Belgische confrontatie tussen Britt Herbots en Aziliz Divoux (Mulhouse) en Hélène Rousseaux (Rzeszow). Coach Jan De Brandt krijgt met Fenerbahce af te rekenen met twee sterke Italiaanse ploegen, vicekampioen Conegliano en Novara. Kaja Grobelna staat met Lodz voor de uitdaging om titelverdediger Vakifbank Istanboel, Galatasaray en Dinamo Moskou te bekampen.

Mannen:

A: Fenerbahce, Perugia, Roeselare, Civitanova

B: Sastamala, Friedrichshafen, PAOK Saloniki, Halkbank Ankara

C: Novosibirsk, Belchatov, Din. Moskou, Chaumont

D: Jastrzewski, Toulouse, Berlin, Kazan

E: Maaseik, Arkas Izmir, Trentino, Kedzierzyn