Food

Dimitri (32) eet elke week maar liefst 3 kilogram Nutella. Nu test hij voor ons het nieuwe recept

Print
Dimitri (32) eet elke week maar liefst 3 kilogram Nutella. Nu test hij voor ons het nieuwe recept

Foto: NBO

Wie zijn boterham besmeert met Nutella krijgt sinds kort het nieuwe recept van de chocopasta op zijn bord. Producent Fererro heeft immers de ingrediënten van het beroemde zoete beleg gewijzigd, wat voor een schokgolf van reacties leidde bij de fans. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wij lieten Dimitri Veltens (32) een kersverse pot proeven.

LEES OOK. Eindelijk onthuld: Nutella verklapt wat er aan hun recept veranderde

Elektricien Dimitri is op zijn zachtst gezegd een kenner van Nutella. De 32-jarige eet al jarenlang enorme hoeveelheden van zijn favoriete chocopasta. “Nutella met boterhammen”, noemt hij het. Niet andersom. Spaghetti met Nutellasaus, nasi Nutella goreng, kip met Nutella, hij experimenteert geregeld met nieuwe recepten. Vroeger at hij wel 10 kilogram chocopasta per week, nu heeft hij het aantal teruggeschroefd naar iets minder dan 3 kilogram per week. Hij kent de chocopasta van de Italiaanse producent Fererro als geen ander.

Het verdict over de nieuwe Nutella

Wat de smaak betreft, begrijpt Dimitri de negatieve commentaren op sociale media niet. “Eigenlijk is het verschil niet zo heel groot. Ik kan mij voorstellen dat iemand die sporadisch een boterhammetje of twee belegt, er zelfs weinig van opmerkt”, vertelt Dimitri aan Het Nieuwsblad Online. “Maar als je langs de ene kant van je boterham de oude smeert en langs de andere kant de nieuwe versie, dan merk je wel degelijk dat het een ander recept is. Dan zie je ook dat de nieuwe ingrediënten de pasta iets bleker maken.”

Dimitri (32) eet elke week maar liefst 3 kilogram Nutella. Nu test hij voor ons het nieuwe recept

Op de boterham zal er dus niet heel veel veranderen, maar Dimitri ziet wel veel nieuwe mogelijkheden voor zijn Nutellarecepten. “Ik hou ervan om opgerolde boterhammen met Nutella in de pan te bakken. Dat komt nu nog beter tot zijn recht, want deze versie is een stuk smeuïger. Zachter, met een beetje meer vet. Ideaal dus voor in de pan.” Enkel over zijn nasi goreng met Nutella is hij nu minder enthousiast. “De smaak van noten komt bij de nieuwe Nutella minder sterk door. Dat is jammer, want dat maakt de combinatie met nasi goreng net zo lekker.”

Praktischer

De dertiger heeft enkele praktische pluspunten ontdekt. “De nieuwe Nutella is romiger dan de vorige”, aldus Dimitri. “Dat merkte ik al snel, want ik heb er eentje in mijn camionette liggen, in de koude. En toch is hij veel smeerbaarder, hij wordt helemaal niet snel hard. Voor mij is dat heel handig als elektricien!” lacht hij.

Dimitri laat liever niets verloren gaan van zijn chocopasta en heeft verschillende tactieken om het laatste uit zijn potten van 825 gram te krijgen. “Meestal doe ik er melk in, om hem dan in de microgolf te zetten. De nieuwe versie maakt dat nog simpeler natuurlijk, want er zit meer mageremelkpoeder in. Dan komt alles gemakkelijker los.” Dimitri’s algemene beeld is positief. “Ik ga er zeker niet minder van eten nu, ik hou het gewoon bij één pot om per 2,5 dag.”

Niet te missen