© Marc Van Hecke

Jules Hesters en Bryan Boussaer delen raken klappen uit op Toekomstzesdaagse

Gentenaar Jules Hesters, vorig jaar in ‘t Kuipke met Gerben Thijssen winnaar van de AVS Cup U23, heeft aan het keerpunt met zijn ploegmakker Bryan Boussaer een optie genomen op de eindzege. De Oost-Vlaamse tandem versierde, na een zeer geanimeerd wedstrijdbegin van de ploegkoers over 200 ronden, even voor half koers een winstronde en sprokkelde onderweg ook de meeste punten. De Britten Vernon-Tidball wonnen de chronorit over 500m in een tijd van 28.745 voor de Fransen Crabos-Lecamus Lambert (29.130) en Hesters-Boussaer (29.134).

Freddy De Geest in Gent

Ik was slecht in het begin van de jacht. De tijdrit hing nog in mijn benen. Even hapte ik naar adem en zag ik sterretjes”, verraste Hesters, die door Augenstein werd geklopt in de eerste van vijf spurten. “Na de tweede spurt kwam ik er door. Van dan af was het man tegen man en dan hebben we altijd een kans aangezien het dan op conditie aankomt.”

“Dit is een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet”, voegt Boussaer er aan toe. “In de ploegkoers was het hectisch, bij momenten gevaarlijk omdat er te veel technische fouten werden gemaakt op de kleine piste. Om nu al te zeggen dat de buit binnen is, is het nog veel te vroeg. De Denen Kron-Birkemose en de Duitsers Malcharek-Schmiedel zijn sterk. Of ze de komende dagen conditioneel nog gaan verbeteren, is een moeilijk te beantwoorden vraag.”

Stand na de derde dag

1. HESTERS-BOUSSAER 61 punten, op 1 ronde 2. Malcharek-Schmiedel 45, 3. Vernon-Tidball 41, 4. VAN BEETHOVEN-DE GROOTE 40, 5. Cabos-Lecamus Lambert 33, 6. Kron-Birkemose 26, 7. Weispfennig-Augenstein 11, op 4 ronden 8. Ferronato-Donega 20, 9. MEYERS-HEINDERSON 14, 10. LEFEBER-STEYAERT 7, 11. Ottevanger-Moors 2, op 6 ronden 12. Davies-Cooper 0.

Aangeboden door onze partners