Interieur

TREND. Een industriële look met beton

Print
Beton vormt al een tijdje een constante in het interieur. Hoewel het robuuste materiaal oorspronkelijk hoofdzakelijk dienst deed als vloerbekleding wordt het tegenwoordig ook gebruikt voor tal van andere oppervlakken, zoals wanden, plafonds, keukenwerkbladen, inloopdouches ...en ook betonnen woonaccessoires zijn de voorbije seizoenen razend populair geworden.

Betonnen wanden, vloeren en plafonds zijn de ideale metgezellen om jouw woning van een tijdloze industriële look te voorzien. In elke ruimte van het huis komt dit moderne materiaal perfect tot zijn recht, ongeacht de functie van de ruimte in kwestie. Heb je je hele huis min of meer op orde, maar bevalt het robuuste karakter van beton je wel? Dan kan je ook met behangpapier met betonlook aan de slag.

(Foto's: lifeonsundays.com, roomed.nl, harpersbazaar.com en bloglovin.com)

In interieurs wordt beton vaak gematcht met witte of grijze tinten, zwart metaal of staal, maar ook met hout vormt beton een gouden duo. De houtstructuur, al dan niet met duidelijk nerfpatroon, voorziet een strak betonnen interieur immers van warmte en huiselijkheid en de subtiele tegenstelling tussen ruw en glad biedt een boeiend schouwspel voor interieurjunkies.

(Foto's: stijlimage.blogspot.nl, homedit.com en ilovemyinterior.nl)

Wie zijn interieur liever wat meer gekleurd ziet, kan zeker en vast ook met beton aan de slag. De grijze tint van het materiaal zorgt ervoor dat het gemakkelijk met een grote waaier aan kleuren te combineren valt, van felle fluotinten tot zachte pastels. Durf volop te experimenteren.

(Foto's: beppebrancato.com, casinhacolorida-simone.blogspot.com.br, pineconecamp.blogspot.ca, insideout.com.au)

Met behulp van een aantal betonnen accessoires slaag je erin om op budgetvriendelijke en gemakkelijke manier beton in je interieur te integreren. Tegenwoordig bieden interieurwinkels dan ook een groot assortiment van deze accessoires aan.

Klok - € 54 - House Doctor, hanglampje - € 178 - Serax, bijzettafeltjes - € 249 - Davida design, salontafel - € 539 - Lyon Beton, grote eettafel - € 1989 - Lyon beton, hertenkop - € 29 - HCCP, tafellampje - € 29,95 - La Chaise Longue

Niet te missen