Vakantie

De rommelmarkt van Tongeren haalt ‘The Guardian’

Print
De rommelmarkt van Tongeren haalt ‘The Guardian’

Foto: Instagram/ Natali3_b

Tongeren - In de Britse krant 'The Guardian' verscheen het voorbije weekend een lovende recensie over de wekelijkse antiekmarkt van Tongeren. Deze zondagse markt mag zichzelf terecht de grootste antiek -en brocantemarkt van de Benelux noemen en trekt steeds meer internationale bezoekers aan, die bij de meer dan 350 standhouders verwoed op zoek gaan naar antieke snuisterijen.

Het oudste stadje van België heeft er sinds jaren een belangrijke toeristische trekpleister bij. De wekelijkse zondagsmarkt is uitgegroeid tot de grootste antiek -en brocantemarkt van de Benelux, met meer dan 350 standhouders die hun koopwaar uitstallen in de straten van Tongeren en ook een veertigtal antiekzaken die op zondag de deuren openen. De markt trekt dan ook steeds meer en meer internationale bezoekers aan uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en zelfs Azië.

En dat is ook de Britse krant The Guardian niet ontgaan. Vorig weekend verscheen er een lovende recensie over de markt in de krant. "Het eerste wat ik zie is een vrouw in traditionele Vlaamse klederdracht, die voorbijgangers lokt naar de vintage snuisterijen die ze rond zich verzameld heeft," schrijft de auteur, die zoals verder uit de tekst blijkt ook heel wat antieke hebbedingen terug mee naar huis neemt. Wie nog geen weekendplannen heeft, weet wat hem te doen staat.

 

 

#antiekmarkttongeren #tongeren #lesanimauxterribles

Een bericht gedeeld door Les Animaux Terribles ???? (@les.animaux.terribles) op

 

 

#todaypic #tongeren #antiquemarkettongeren #antikmarkttongeren #antiekmarkttongeren #beenagoodday ??#caatje #antiquedealersofinstagram

Een bericht gedeeld door Caatje Antiques and Brocante (@caatje_antiques_and_brocante) op

Niet te missen