Politie nam extra veiligheidsmaatregelen tijdens België-Japan na info over mogelijke aanslag

Print
Politie nam extra veiligheidsmaatregelen tijdens België-Japan na info over mogelijke aanslag

Foto: BELGA

De Brugse politie heeft dinsdagavond om 17.30 uur een geloofwaardige mededeling gekregen dat er een kans op een aanslag bestond in het Jan Breydelstadion, waar de vriendschappelijke interland België-Japan plaatsvond. Het OCAD werd om een dringende dreigingsanalyse gevraagd.

“In overleg met de organisatoren en de burgemeester van Brugge werd besloten het publiek niet te verontrusten maar de toegangscontroles naar het stadion te verscherpen. Dit gebeurde door gebruik van metaaldetectoren en explosievenhonden bij de fouilleringen van supporters. Gewapende politiemensen hadden op verschillende plaatsen post gevat”, laat hoofdcommissaris Dirk Van Nuffel van de Brugse politie weten.

“Naast de verkeershinder om het stadion te bereiken, omdat veel supporters hun GPS in plaats van de aanwijzingsborden volgden, waren de verscherpte controles er de oorzaak van dat veel supporters het begin van de match moesten missen”, aldus nog de politie. “Tijdens de wedstrijd werd een geruststellend resultaat van het OCAD ontvangen”, luidt het nog.

“Organisatoren, overheid en politie rekenen op het begrip van de Rode Duivel fans voor de genomen veiligheidsmaatregelen.”