Brand in appartementsgebouw in centrum Maasmechelen: “Gevlucht over dak van de buren”

Print

Video: TP

Maasmechelen -

In een gelijkvloers appartement in de Joseph Smeetslaan in het centrum van Maasmechelen is dinsdag kort voor 20 uur brand uitgebroken. In het appartement was op het ogenblik van de feiten niemand aanwezig. Maar in de aanpalende appartementen waren wel mensen thuis. “We zijn over het dak van de buren geklommen om veilig te zijn”, zeggen Lillo Caruana (17) en Angelo Mingoia (17) uit Maasmechelen.

“Even voor 20 uur passeerde ik een pand op de Joseph Smeetslaan”, zegt Cherif Merouani (19) uit Maasmechelen. “Net op het moment dat het raam passeerde dat uitgaf op de Joseph Smeetslaan, sprong het glas stuk. Ik kreeg zelfs glasscherven tegen mijn benen. Gelukkig geraakte ik niet gewond. Ik heb onmiddellijk de brandweer van Maasmechelen gebeld. Via het stuk gesprongen raam kon ik naar binnen kijken. Ik zag dat er in het appartement een vuurhaard was. Meerdere mensen kwamen toegesneld.”

“We waren op bezoek bij onze opa”, zeggen Lillo Caruana (17) en Angelo Mingoia (17) uit Maasmechelen. “Hij woont achter het appartement dat vuur vatte. We hoorden de knal van het venster dat stuk sprong. Toen we doorhadden dat er brand was, zijn we onmiddellijk op andere vensters gaan kloppen. We wilden iedereen in het appartement in veiligheid brengen. Eén bejaarde man troffen we slapend aan in zijn woning. We hebben hem gewekt en in veiligheid gebracht. Zelf zijn we via een raam naar buiten geklommen, over een dak gekropen en via tuinen van bewoners naar de Dwarslaan gewandeld.”

Brand in appartementsgebouw in centrum Maasmechelen: “Gevlucht over dak van de buren”
Foto: TP

De brandweer van Maasmechelen had het vuur snel onder controle. Uit veiligheid werd de Joseph Smeetslaan voor alle verkeer in beide richtingen afgesloten. Ook wandelaars konden niet passeren. Op het ogenblik dat het vuur in het appartement op het gelijkvloers uitbrak, waren de bewoners niet thuis. De schade in de woning is aanzienlijk. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio