Schietpartij aan basisschool in noorden van Californië: meerdere doden

Print
Schietpartij aan basisschool in noorden van Californië: meerdere doden

Foto: Twitter

Bij een schietpartij in de buurt van een basisschool zijn dinsdagochtend (plaatselijke tijd) drie mensen, onder wie de dader, gedood. Dat zeggen de autoriteiten, zo schrijven verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in Rancho Tehama, in het noorden van de Amerikaanse staat, net op het moment dat heel wat ouders hun kinderen naar de schoolpoort brachten. Hulpsherrif Phil Johnston heeft weet van “minstens drie doden”, onder wie ook de dader. Hij zou gedood zijn door enkele agenten. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Tijdens de schietpartij raakten er ook vier kinderen gewond, al viel er onder hen geen enkel dodelijk slachtoffer.

Coy Ferreira was getuige van het schietincident. Hij was dinsdagochtend rond acht uur (lokale tijd) met zijn dochter aan de schoolpoort, toen hij plots geweerschoten hoorde. De secretaresse van de school kwam in paniek naar buiten gelopen en vroeg de kinderen en ouders om snel naar binnen te gaan, zo vertelde de man. Rond het schoolterrein bevond er zich namelijk een dolgedraaide schutter. Ferrera kwam vervolgens in een klas terecht met veertien leerlingen. Daar zag hij hoe een leerling geraakt werd door enkele kogels die het raam van het klaslokaal hadden doorzeefd. Ook in een tegenoverliggend klaslokaal geraakte een leerling gewond door een verdwaalde kogel. Beide leerlingen verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Verschillende incidenten

De schietpartij maakt deel uit van een reeks soortgelijke incidenten nabij de school. Meer details daarover zijn voorlopig onbekend. Het schoolgebouw, waar op het moment van de schietpartij 100 leerlingen zaten, is na de schietpartij volledig in lockdown gegaan.

Hulpsherrif Phil Johnston heeft weet van “minstens drie doden”. Of er ook kinderen onder de slachtoffers zijn, is niet duidelijk. Wel zijn er leerlingen overgebracht naar het ziekenhuis, weet Los Angeles Times nog.

De overkoepelende scholengroep van de school waar de schutter in de buurt actief was, laat in een mededeling weten dat er “een actieve schutter was aan de Rancho Tehema Basisschool vanochtend”. “Er zijn gewonden bevestigd. We werken samen met de ordediensten maar beschikken nog niet over specifieke details op dit moment”, staat te lezen op de website van de Corning Union Elementary School District.

Tijdens de schietpartij geraakten er ook heel wat kinderen gewond, al viel er onder hen geen enkel dodelijk slachtoffer.