Eén najaarsstorm en gloednieuwe kerstverlichting al naar de vaantjes

Print
Eén najaarsstorm en gloednieuwe kerstverlichting al naar de vaantjes

Enkele kerstballen waaiden los. Foto: jve

Door felle wind waaide zondagnacht een deel van de nieuwe kerstverlichting in de centrumstraten van Blankenberge weg. De badstad investeerde recentelijk zwaar in nieuwe kerstverlichting, maar die was blijkbaar niet bestand tegen stormweer.

Zowel in de Kerkstraat als de Westraat waaiden enkele grote kerstballen van hun verlichting los. De nieuwe kerstverlichting kost het stadsbestuur 677.655 euro.

Daarvoor krijgt het in de plaats 13.510 meter aan ledslingers in 460 bomen, 550 meter tubelights op historische gebouwen, 41 lichtgevende kerstpanelen, 60 panelen met overspanningskabels in de centrumstraten, 62 kerststerren op palen van openbare verlichting en zeven indrukwekkende ornamenten.

Windstoten

Nadat alle voorgaande contracten inzake kerstverlichting ten einde waren gelopen, werd een volledig nieuw lichtprogramma voor de eindejaarsperiode door de stad uitgewerkt. Bij het stadsbestuur wijst men nu naar leverancier Lux.

“In het contract staat dat de kerstversiering bestand moet zijn tegen windstoten tot honderd kilometer per uur”, zegt burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD). “De herstelling en de bijkomende kosten zijn dan ook voor de leverancier.”