Vakantie

In dit spectaculaire 'hutje' in de Zweedse bossen kun je zelf overnachten

Print
In dit spectaculaire 'hutje' in de Zweedse bossen kun je zelf overnachten

Foto: Vipp

Als je van een rustige, afgelegen vakantie in de Zweedse bossen houdt, dan is de Vipp Shelter misschien wel iets voor jou. Het werd opvallend genoeg gebouwd door de vuilnisbakkenproducent Vipp die zich nu ook op de hotelbusiness gooit. Het vierkante meter grote hutje ziet er in elk geval bijzonder mooi uit.

Wie houdt van de Zweedse natuur zal ongetwijfeld zin hebben om in de Vipp Shelter te verblijven. Dat hutje dat als hotelkamer fungeert, ligt aan het Immelm-meer en geeft je de kans om helemaal te rust te komen. Toch wel bijzonder is dat het om een initiatief van vuilnisbakkenproducent Vipp gaat en het werd volledig ontworpen door hun creatief directeur Morten Bo Jensen. Vipp is daarmee niet aan zijn eerste stapjes in de hotelbusiness bezig, want eerder opende het in Kopenhagen ook al een loft die je kunt huren.

Hoewel het hutje maar 55 vierkante meter groot is, herbergt het heel wat luxe en heeft het een opvallend zwart interieur en exterieur waar grote glaspartijen in verwerkt zitten. Zo heb je bijvoorbeeld je eigen pier en vuurmand buiten, en kun je binnen genieten van de open haard en die fles champagne in de koelkast. Hoewel je er 1.000 euro per nacht voor moet betalen, zou het sinds de opening op 1 november al storm lopen voor de Shelter.

Niet te missen