Dementerende moeder zorgt voor schermutseling in rusthuis

Print
Dementerende moeder zorgt voor schermutseling in rusthuis

Foto: BELGA

Wellen / Sint-Truiden -

Een 69-jarige Wellenaar riskeert een bestraffing van de Hasseltse correctionele rechtbank na een schermutseling in rusthuis Triamant in Sint-Truiden op 14 december 2015. Inzet was de dementerende moeder (89) van de verdachte. Ze had bezoek van de man (89) met wie ze sinds 15 jaar een relatie heeft en met wie haar zoon al meerdere keren in de clinch ging.

De tachtiger zou volgens de betichte te veeleisend zijn voor de vrouw en ook knoeien met haar financiën. Toen de verdachte de man aanmaande om te vertrekken, kwam het tot een woordenwisseling en schermutseling. Verwondingen liep de tachtiger niet op, wel zou hij hardhandig bij zijn arm gegrepen zijn. Eenzelfde lot zou ook een verpleegster ondergaan hebben die kwam kijken wat er aan de hand was.

Volgens de procureur was de schuld van de verdachte, die een blanco strafblad heeft, duidelijk dankzij de verklaring van twee getuigen en die van het slachtoffer. Een poging van het parket om de zaak eerder via bemiddeling af te handelen mislukte. De procureur vorderde geen concrete straf en liet dit over aan de wijsheid van de rechter. “De verklaringen van de getuigen moeten met een grote korrel zout genomen worden. Er zijn onvoldoende concrete gegevens tegen mijn cliënt die oorlogsinvalide is en niet de kracht heeft om twee mensen aan te vallen”, aldus de verdediging. Vonnis op 12 december.