Vakantie

Dit is een van de populairste plekken voor vakantiefoto’s, maar in realiteit is het minder idyllisch

Print
Dit is een van de populairste plekken voor vakantiefoto’s, maar in realiteit is het minder idyllisch

Foto: Shutterstock

Op Instagram zie je de Trolltunga regelmatig opduiken, het is dan ook zowat de meest fotogenieke berg van Noorwegen. Maar net omdat iedereen er een kiekje wil gaan nemen, staan er soms ellenlange wachtrijen. Helemaal niet zo idyllisch als al die vakantiefoto's doen uitschijnen dus.

Op sociale media lijkt het alsof de opvallende rotsformatie van de Trolltunga een van de meest afgezonderde locaties ter wereld is, maar niets blijkt minder waar te zijn. Meestal zit je er helemaal niet in je eentje op de uitstekende berg over het Ringedalsvatnet-meer uit te kijken. In de plaats krijg je eventjes de tijd om een foto te nemen terwijl er achter je tientallen toeristen staan te wachten om hetzelfde te doen. Dat blijkt uit enkele foto's die op sociale media de ronde doen en er wordt ook op TripAdvisor gewag van gemaakt.

En dat is niet de enige beproeving voor wie er een kiekje wil nemen. Ook de klim naar boven is niet van de poes als je weet dat je er zes uur over doet. Net daarom leidt het ook soms tot gevaarlijke toestanden. Door de lange wachtrijen kan niet iedereen voor zonsondergang aan de terugtocht beginnen waardoor er soms toeristen van de berg gered moeten worden na zonsondergang.

In 2010 bezochten er jaarlijks amper 800 wandelaars de rots, in 2016 waren er dat al 80.000, of hoe populariteit op sociale media ook een keerzijde kan hebben. 

Zo ziet het er idyllisch uit op Instagram:

Zo ziet de realiteit eruit:

 

 

 

Niet te missen