Beverentunnel volledig versperd richting Nederland na aanrijding tussen vier vrachtwagens

Print
Beverentunnel volledig versperd richting Nederland na aanrijding tussen vier vrachtwagens

Archiefbeeld. Foto: Photo News

In het Antwerpse havengebied is de Beverentunnel op de R2 dinsdag omstreeks 14 uur volledig versperd geraakt richting Nederland door een aanrijding tussen in totaal vier vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Minstens één van de vrachtwagens moet worden getakeld en er is een vloeistof - brandstof of koelvloeistof - op de weg terechtgekomen. Het afhandelen van het ongeval zal dus allicht een hele tijd duren.

De aanrijding gebeurde volgens het Verkeerscentrum bij vertraagd verkeer op de rechterrijstrook. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een andere vrachtwagen en door de klap werden ook de twee voertuigen daarvoor nog geraakt. De tunnel raakte volledig versperd, achter het ongeval is er sprake van drie kilometer lang stilstaand verkeer.

Het Verkeerscentrum vraagt om de omgeving indien mogelijk te vermijden. Verkeer over langere afstand vanuit Beveren richting Nederland kan beter omrijden via de Antwerpse ring (R1) om de E19 of A12 te bereiken. Lokaal moet je de snelweg verlaten aan Waaslandhaven-Zuid, om vervolgens calamiteitenroute U te volgen tot de oprit Waaslandhaven-Noord. Het is echter erg druk op dat traject.