Corendon biedt negen extra bestemmingen aan via luchthaven Maastricht

Print
Corendon biedt negen extra bestemmingen aan via luchthaven Maastricht

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij en touroperator Corendon gaat het aantal vluchten vanaf Maastricht Aachen Airport uitbreiden. Dat maakte het bedrijf dinsdag tijdens een persconferentie op het vliegveld bekend. België zou goed moeten zijn voor ongeveer een derde van de extra passagiers waarop het bedrijf mikt.

Corendon vliegt momenteel tijdens de zomerperiode al op drie bestemmingen. Dat aantal groeit naar twaalf bestemmingen in zes landen, maakten topman Steven van der Heijden en Corendon-oprichter Atilay Uslu bekend.

Momenteel vliegt Corendon vanaf Maastricht op Spanje, Griekenland en Turkije. Maar dat aanbod wordt uitgebreid. Vanaf volgend jaar doet het bedrijf twaalf vakantiebestemmingen aan: Kreta, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, Antalya, Ibiza, Tunesië, Costa de la Luz, de Algarve en twee luchthavens op Sicilië. In totaal investeert Corendon ruim 10 miljoen euro in de uitbreiding.

Corendon verwacht dat komende zomer 70.000 passagiers via Maastricht naar zonnige bestemmingen vliegen. Dat zijn er nu 20.000. Corendon denkt extra passagiers uit Nederlands Limburg, Brabant en Gelderland aan te trekken (60 procent), maar ook uit België (35 procent) en Duitsland (5 procent).

Voor de vluchten stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 uit de eigen vloot in Maastricht. Touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen Corendon is actief op de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf is ook actief in Duitsland.

Welkome investering

De uitbreiding van Corendon is een welkome investering voor Maastricht Aachen Airport, dat al jaren een kwakkelend bestaan leidt. Volgens het vliegveld heeft prijsvechter Ryanair al toegezegd volgend jaar ook drie bestemmingen vanaf Beek aan te doen. Met maatschappijen Wizzair en Germania wordt nog onderhandeld.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio