Betalend parkeren in Hasselt uitgebreid tijdens Winterland

Print
Betalend parkeren in Hasselt uitgebreid tijdens Winterland

Foto: Serge Minten

Hasselt -

Zaterdag opent Winterland de deuren op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. De stad heeft daarom beslist om het betalend parkeren in de zone Dusart uit te breiden. Zowel op weekdagen als zaterdagen, zondagen en feestdagen moeten bezoekers betalen van 9 uur tot middernacht. “Zo willen we de leefbaarheid en het parkeercomfort voor de omwonenden garanderen”, zegt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili.

“Tijdens de duur van het evenement zelf, dus van 18 november 2017 tot en met 7 januari 2018, breiden we tijdelijk het betalend parkeren in de hele betaalzone Dusart uit”, benadrukt El Ouakili. “Deze zone bestaat uit: Kolonel Dusartplein, Congostraat, Wijngaardstraat, Kapermolenstraat, Willekensmolenstraat, Sterrestraat, Arnold Maesstraat en een deeltje van de Maastrichtersteenweg. Parkeren is er dan voor niet-bewoners betalend tussen 9 uur en middernacht; dit zowel op weekdagen, zaterdagen, zondagen als wettelijke feestdagen”, aldus de schepen.

Bewoners van deze betaalzone blijven gratis parkeren dankzij hun digitale parkeervergunning. Hun persoonlijk bezoek kan gebruikmaken van de elektronische bezoekerskaart. Wie langdurig wil parkeren kan in de betaalparking onder het Dusartplein terecht of op de gratis randparkings Mouttoren, Boudewijnlaan of de 330 parkeerplaatsen langs de Boudewijnlaan zelf. ’s In het weekend vormt ook de gratis parking in de Vildersstraat een optie.

Protest

Niet alleen het betalend parkeren werd aangepast. Er zullen ook enkele staten worden afgesloten voor auto’s. “Zo werd de Congostraat ter hoogte van de aansluiting op de Groene Boulevard afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. De woningen in de Congostraat blijven bereikbaar via de Willekensmolenstraat. Verder zijn de straten rondom het event – meer bepaald de Congostraat, Wijngaardstraat en het Kolonel Dusartplein – uitsluitend voorbehouden voor plaatselijk verkeer”, vertelt El Ouakili nog.

De aangekondigde veranderingen kunnen op weinig begrip rekenen bij de Hasselaren. “Dan willen ze mensen naar Hasselt lokken, maar dan moeten de mensen plots betalen tot middernacht. Ik vind dat geldklopperij”, zo klinkt het.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio