Opnieuw verdwijnt er een Van den Bossche uit ‘Familie'

Print

De Van den Bossches zullen weer vaarwel moeten zeggen tegen één van hun familieleden. Leen, gespeeld door actrice Cathérine Kools, stapt na vijf jaar uit de Vlaamse soap. “Samen met de makers heb ik beslist dat het tijd was voor meer afwisseling”, vertelt ze in een interview met Dag Allemaal.

De Vlaamse soap ‘Familie’ draait al 27 seizoenen rond de familie Van Den Bossche. Maar die heeft het laatste jaar al heel wat leden zien vertrekken. Nu dus ook Leen, de dochter van Jan en zijn tweede echtgenote Nele. Fans op sociale media zijn het er niet mee eens en reageren verbolgen op het feit dat de Vanden Bossches plaats moeten ruimen voor andere personages, los van de oudgedienden.

“Zowel voor mezelf als voor ‘Familie’ is het tijd voor meer afwisseling”, aldus actrice Cathérine Kools tegen Dag Allemaal. Dit leek ons een goed moment om mijn personage uit de reeks te laten verdwijnen. Allez, voor nu toch, want bij ‘Familie’ weet je nooit natuurlijk… Omdat ‘Familie’ de laatste jaren mijn hoofdbezigheid was, was er minder tijd om mijn andere interesses te exploreren. Die vuurtjes ga ik nu opnieuw aanwakkeren.”

Hoe Leen precies uit de serie zal geschreven worden, is nog niet duidelijk. Maar ze heeft natuurlijk wel die helse periode in de ontwenningskliniek achter de rug. En dan is er nog haar verschrikkelijke geheim: het feit dat ze onder invloed vluchtmisdrijf pleegde na een ongeval met een dodelijke afloop… De laatste dag op de set van de actrice is al ingeblikt, maar Leen zal nog te zien zijn tot januari 2018.