LEGO-dief krijgt 24 maanden cel

Print
LEGO-dief krijgt 24 maanden cel

Foto: legocityadverts/YouTube

Hasselt / Genk / Bilzen -

Een 32-jarige Maastrichtenaar kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 24 maanden en een geldboete van 1.600 euro voor negen winkeldiefstallen. De man ging er keer op keer vandoor met speelgoeddozen van LEGO. Zijn afnemer moet voor 18 maanden de cel in.

Meerdere speelgoedwinkels in onder andere Bilzen, Genk en Hasselt kregen vorig jaar een bezoekje van de Nederlander. De dertiger haalde telkens de speelgoeddozen van LEGO uit de rekken waarna hij ze klaarzette aan de uitgang om ze nadien snel mee te kunnen graaien in zijn vlucht. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen van enkele winkelbediendes kon de man aan negen feiten gelinkt worden. Voor twee andere feiten kreeg hij de vrijspraak.

Doorverkopen

Tijdens de zitting in oktober vroeg de rechter zich af of de man een fascinatie had voor speelgoed. Toch stelt hij dat hij dit enkel deed in opdracht van een vriend die verstek liet tijdens de behandeling van de zaak. “Die man kon de goederen blijkbaar makkelijk doorverkopen”, zo klonk het. De afnemer kreeg een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 1.600 euro. De dief zelf gaat voor 24 maanden achter de tralies.