Mode

PETA toont in filmpje hoe erg ganzen moeten afzien voor donsjassen

Print
De donsjassen van Canada Goose zorgen er dan wel voor dat hun eigenaars het lekker comfortabel en warm hebben, de ganzen waarvan ze worden gemaakt hebben het minder naar hun zin. Dat blijkt uit een filmpje van de dierenrechtenorganisatie PETA. De beestjes worden aan hun nek vastgegrepen, in overvolle kooien gepropt en voor elkaars neus afgemaakt.

Dierenrechtenorganisatie PETA laat opnieuw van zich horen. Nadat het de voorbije jaren al had blootgelegd op welke gruwelijke wijze onder meer handtassen van krokodillen- en struisvogelleer worden vervaardigd, is het dit keer de beurt aan de donsjassen van Canada Goose. Opnieuw gaat het om een peperduur luxeproduct dat in opspraak komt omdat het niet al te veel rekening houdt met het dierenwelzijn en de beestjes zelfs vaak ronduit mishandelt. 

Dat Canada Goose net reclame maakt met een filmpje waarin het zegt dat het de ganzen goed behandelt, is bij PETA in het verkeerde keelgat geschoten. Het heeft dan ook een klacht ingediend bij de Amerikaanse Federal Trade Commission en het Canadese Competition Bureau voor het misleiden van hun klanten.

Om die klacht kracht bij te zetten, ging het undercover bij het bedrijf. In de beelden die daarvan werden vrijgegeven, is onder meer te zien dat de ganzen in zondanig kleine hokken worden bijeengedreven dat ze elkaar vertrappelen, dat ze ruwweg bij de nek worden gegerepen en dat ze doodsbang moeten toekijken hoe hun soortgenoten de keel worden overgesneden. Een donsjas met een flinke smeer bloed aan dus.

 

 

Niet te missen