Jongeman (21) zet zijn leven op het spel om er sterker uit te zien

Print

Jongeman (21) zet zijn leven op het spel om er sterker uit te zien Video: Ruptly

Een jonge twintiger uit Rusland kweekte in een mum van tijd gigantische armspieren, zonder dat hij uren in de fitness spendeerde of een strikt dieet volgde. In plaats van al die moeite te doen, injecteert de man zichzelf met Synthol, een levensgevaarlijke chemisch goedje dat wordt gebruikt door bodybuilders om er sterker uit te zien. Maar voor zijn ‘perfecte’ lijf betaalt hij een hoge prijs en hij balanceerde al een paar keer op het randje van de dood: “Het voelde alsof ik ging sterven.”

Hoewel de Russische Kirll Tereshin (21) sport om spieren te kweken, begon hij afgelopen zomer ook met de injecties omdat hij “records wil breken in het bodybuilden”. Na een maand Synthol te gebruiken - een chemische cocktail die onder andere kan leiden tot hartfalen, longembolie en allerlei infecties - groeiden zijn spieren tot een indrukwekkende omvang.

“Om dergelijke spieren te kweken, moet je liters van het spul injecteren”, aldus de Rus die dagelijks tussen de 100 en 200 milliliter van de levensgevaarlijke olie in zijn biceps spuit. “De injecties hebben zo’n twintig dagen effect”, zegt de vleesgeworden ‘Popeye’. “Na verloop van tijd bevriest de olie in de spieren en het verandert in beton. Het blijft daar voor het leven zitten.”

Hoge koorts

Tereshin schept graag op met zijn armspieren op sociale media, maar hij wordt niet sterker door de potentieel dodelijke injecties en is telkens ziek als hij weer een spuit in zijn armen heeft geploft. In het begin dat hij Synthol gebruikte, lag hij in bed met meer dan 40 graden koorts en het gevoel dat hij ging sterven, “maar alles kwam uiteindelijk weer goed.” Zijn spieren zijn ook erg rood, maar dat is volgens de man een “tijdelijk symptoom”.

De gevaarlijke olie is niet verboden in Rusland, en kan makkelijk worden gekocht op het internet. Het bestaat voor het grootste deel uit olie, en bevat ook het verdovingsmiddel lidocaïne en alcohol. Het wordt vooral gebruikt door bodybuilders die onderontwikkelde spieren groter willen laten lijken. Het goedje gebruiken is echter niet zonder risico en kan naast hartfalen en longembolie ook leiden tot zenuwschade, zweervorming en panniculitis, een aandoening waarbij het vetweefsel van de huid ontstoken is.