Food

Dankzij dit kopje drink je nooit meer koude koffie

Print
Dankzij dit kopje drink je nooit meer koude koffie

Foto: Shutterstock

Deze nieuwe uitvinding zou de manier van koffie drinken helemaal veranderen. Ember is een slimme mok die via sensoren en een app je drankje warm houdt.

"Dit is het beste product dat ik in 2017 heb mogen testen", schrijft auteur en koffieliefhebber Billy Cadden op Popular Science. "Slimme uitvindingen kunnen je dagelijkse gewoontes zoveel aangenamer maken, en deze hightech koffiekop doet dit zeker." 

The Ember Mug is een koffiekop die je koffie warm houdt. In de kop zitten vier sensoren verwerkt die de temperatuur van je drank kunnen meten. Deze geven aan de microprocessor -in de bodem van de mok- door of de temperatuur juist is of dat het verwarmingselement de temperatuur nog wat moet verhogen. Om de kop op te warmen moet je hem gewoon op het bijhorende schoteltje zetten. Als de mok de gewenste temperatuur heeft bereikt dan kan hij je drinken wel acht uur lang op deze temperatuur warm houden. 

Via Bluetooth is de mok verbonden met je smartphone zodat je ook via een app de perfecte temperatuur kan instellen voor je drankje. Een heel slimme kop dus, die ook nog eens aanvoelt wanneer de kop leeg is en zich vervolgens zelf in slaapmodus zet tot de sensor weer beweging voelt.  

De kop is te koop in enkele filialen van Starbucks in de Verenigde Staten en Canada of op de website, en kost omgerekend ongeveer 68 euro. 

 


Niet te missen