Arsis geniet van lang weekend in Kleine-Brogel

Print

Foto: Stefan Houbrechts

Kortessem - Al voor de 32ste keer vertrok het Kinder- en jeugdkoor Arsis op verlengd weekend. Traditiegetrouw tijdens de herfstvakantie. Dit jaar werd het prachtige Kleine-Brogel uitgekozen, dichtbij de militaire basis en…de wonderbaarlijke alpaca’s.

Verscholen in het prachtige landschap van Kleine Brogel lag kamphuis Heideven de groep van ruim 60 leden op te wachten. Het thema : ‘Vlieg met me mee naar…’ , vlakbij de militaire basis en startbaan, kon niet beter gekozen worden. Ronkende motoren van de F-16’s en hun spektakel en luchtacrobatie bij het opstijgen gaven het thema nog meer uitstraling. Een stevige wandeling door het bosrijke landschap bracht de groep ook naar de boerderij met de prachtige alpaca’s te Kaulille. De kinderen staken, door kindvriendelijke gastkoppel heel wat op van deze donzige, zachte lamasoort.. Prachtig was het om zien hoe onze grote groep kinderen tussen deze, toch wat schuchtere dieren, aan boerenspelen konden doen. Van kegelen met klompen en spijkers inslaan met zo weinig mogelijk slagen voor de kleinsten tot tractorbanden omkieperen en evenwichtsoefeningen op een balk, die enkel werd rechtgehouden door leden van een groepje groteren, versterkten het nu al zo prachtige arsis-gevoel en –sfeer. De andere dagen stonden in het teken van knutselactiviteiten met een verrassingsdoosje versierd met een kampfoto, volks- en moderne dansen, de bonte-avond… Maar vooral van buitenactiviteiten door het prachtige weertje: van voetbal tot dikke Bertha en niet te vergeten het gezellige, spannende kampvuur met lekkere marshmallows, werd extra fel genoten.

Elke nacht was wel wat te kort: een beetje later gaan slapen, maar vooral al heel vroeg wakker. Dat was wel niet het topmoment voor het team: een groep van 11 volwassenen die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds (’s nachts) laat klaarstonden voor alle activiteiten en vooral heel lekker eten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio