Interieur

Dit zijn de leukste interieurwebshops van eigen bodem

Print
Je hoeft het helemaal niet ver te zoeken als je leuke interieurspullen wil aankopen vanuit je luie zetel. Wij verzamelden een aantal leuke interieurwebshops van eigen bodem, waar je zowel Scandinavisch design, vintage meubilair als betaalbare lifestyleaccessoires kan terugvinden.

De eigenaars van Made in Denmark omschrijven hun webshop als 'een uit de hand gelopen hobby'. Nadat ze meermaals voor persoonlijke doeleinden naar Denemarken afreisden en hun volledige huis volstouwden met Deens design, besloten ze hun passie met anderen te delen. Hun webshop herbergt dan ook heel wat bekende en minder bekende namen uit de Deense designwereld, zoals Hans J. Wegner, Arne Jakobsen of Louis Polsen.

De Futureproofed Shop biedt designmeubels en woonaccessoires aan die niet enkel met een mooi design kunnen pronken, maar die ook uitblinken in duurzaamheid. Zo werden ze op een duurzame manier geproduceerd, zijn ze gemaakt uit ecologisch verantwoorde materialen en/of staan ze garant voor een lange levensduur dankzij hun tijdloze karakter en hun hoogstaande kwaliteit. Heb je nog een stapeltje ecocheques in de kast rondslingeren? Neem dan snel een kijkje op deze webshop en betaal je nieuwe designmeubel met je voorraadje ecocheques. De webwinkel heeft meer dan veertig merken in zijn assortiment, waaronder het Belgische Serax, Tom Dixon, Alessi, Quinze & Milan ...

 

Black is the new white! Creëer een gesofisticeerd en warm interieur met een combinatie van zwart en hout. www.futureproofedshop.com

Een bericht gedeeld door Futureproofed shop (@futureproofed_shop) op

Ben je helemaal verzot is op wandkasten, televisiemeubels of bureau's uit het midden van de vorige eeuw? Neem dan zeker een kijkje op de webshop My Ex Boyfriend of in de fysieke winkel in Mechelen. Vintagelovers Kat Vereeken en Benjamin Mattele verzamelden er een fantastische collectie aan vintagemeubilair uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig, die ze aanvulden met eigentijdse lifestyleaccessoires van de meest uiteenlopende designmerken zoals House Doctor of Fest Amsterdam.

 

Our #myexboyfriendstore looking a-we-some today! ????

Een bericht gedeeld door My Ex boyfriend (@myexboyfriend) op

Betaalbare, eigentijdse designspulletjes vind je dan weer op de webshop Rewind Design. Deze webshop heeft ook twee fysieke vestigingen in Antwerpen, die een bezoekje meer dan waard zijn als je op zoek bent naar leuke geschenken of als je gewoon zin hebt om te lopen snuisteren doorheen allerhande interieurspulletjes van merken zoals Ferm Living, Oyoy, Wonderwall ... Ook voor de kinderkamer kan je er heel wat leuke accessoires uitpikken.

Oorspronkelijk startte Ydee House in 2008 als de Belgische online verdeler van het Deense designmerk Hay, onder de naam Hayhouse. In 2013 werd met de komst van een nieuwe eigenaar het aanbod aan merken flink uitgebreid. Hoewel de webshop een groot aantal Scandinavische merken bijeenbrengt, zoals Hay, Normann Copenhagen en Muuto, zijn er ook heel wat andere collecties te vinden, waaronder ook een aantal Belgische toppers, zoals IKKE, Fragmenture en La Femme Garniture. Ydee House heeft ook twee fysieke vestigingen in Gent, Ydee Design House Ghent en Ydee Design Shop Ghent.

Wie echt op zoek is naar een unicum en bereid is om daarvoor flink in de buidel te tasten, moet echt een kijkje nemen op de webshop Goldwood by Boris. Deze webstek van eigenaar Boris, die je ongetwijfeld wel herkent van het televisieprogramma Stukken Van Mensen op Vier, herbergt fantastische interieurstukken die quasi nergens anders te vinden zijn en garant staan voor een originele toets in huis. Alle designstijlen, van minimalistisch tot barok, zijn er vertegenwoordigd.

Niet te missen