Luca Brecel klopt na Trump ook wereldkampioen Selby met kapotte keu

Print
On-waar-schijn-lijk. Luca Brecel (WR 14) illustreerde woensdag op het Champion of Championstornooi tegen Judd Trump (WR 3) en wereldkampioen Mark Selby (WR 1) met één van zijn beste prestaties ooit welk natuurtalent hij aan de snookertafel is. Met een oude, kapotte keu zowaar.

Brecels keu verdween vorige week spoorloos op de luchthaven van Peking, waardoor de 22-jarige Maaslander met een oud exemplaar aan de slag moest in Coventry. Nadat hij Judd Trump wegblies in 50 minuten (4-0), volgde in de kwartfinales een episch duel met Mark Selby.

‘The Iron Man of Snooker’ kwam nog terug van 5-2 naar 5-4 en potte in frame 10 een 61-break. Toch knokte Brecel nog terug met een briljante 55-clearance om op zwart te winnen. Een verbaasde Ricoh Arena bedankte de 22-jarige Limburger met een staande ovatie.

De zege tegen Selby verzekerde Brecel van ruim 28.000 euro en een plaats in de halve finales zaterdag (20 uur) tegen Shaun Murphy. Uitgerekend de ex-wereldkampioen, die hij onlangs versloeg in de finale van het China Championship. Het Champion of Champions is een invitatietoernooi met zestien spelers die het huidige of het vorige seizoen een toernooi wonnen. Brecel kreeg een uitnodiging in de bus nadat hij in augustus het China Open won.

In de eerste ronde had Luca Brecel dus ook al Judd Trump verslagen. De 22-jarige Brecel gaf Trump (WS-3) een 4-0 oplawaai om de oren. Brecel nam van bij de start het initiatief en sloeg in het tweede en derde frame ongenadig toe met centuries van 103 en 105. In het vierde miste Trump bij een 36 break een vrij eenvoudige bal. Brecel greep zijn kans en potte nog een 87 clearance weg, goed voor een sublieme 4-0 overwinning.