© Jack & Jones

Zo blijft je hemd een hele dag in je broek zitten

Een mooi hemd blijft een essential voor een stijlvolle look. Toch kan het gebeuren dat je hemd doorheen de dag omhoog kruipt, wat al snel “slonzig” overkomt. Met deze tips blijft je hemd een hele dag in je broek zitten!

cityfashion

Kies (en pas!) het juiste hemd

Een hemd dat voor de helft uit je broek hangt is allesbehalve ‘put together’. Kies daarom een hemd dat zo goed mogelijk aansluit op je taille. Een ‘slimfit’ blijft beter zitten dan een recht model. Zorg ervoor dat je hemd ook zeker lang genoeg is. Een 7-tal cm, gerekend vanaf je broeksriem, is ideaal.

Het is misschien niet je sterkste kant, maar probeer toch zoveel mogelijk verschillende hemden te passen. Ga passen met een geklede broek, dan weet je meteen of het hemd geschikt is voor deze look. Hanteer de juiste volgorde: trek eerst je overhemd aan, dan pas je broek.

Vouwen voor beginnersZit je hemd wat los aan je taille? Probeer dan de military tuck (al klinkt dit veel moeilijker dan het eigenlijk is). Je creëert een diagonale vouw waarbij je de zijnaden aan beide kanten kan “oprollen”. De twee flappen van je hemd trek je naar achter die je vervolgens in je broek kan stoppen.Geen zin in het betere vouwwerk? Bretellen zijn je redder in nood. In plaats van ze aan je broek vast te maken, maak je ze lang genoeg en bevestig je ze aan, jawel, je sokken en de onderkant van je hemd. Nooit meer last van een overhemd dat uit je broek komt! Tip: Stop nooit, maar dan ook nooit, je hemd in je boxershort. Ondergoed durft wel eens omhoog kruipen… .Weg stijlvolle outfit.

Mannen: zo draag je je leren vest 3x anders

© G-START RAW

Een leren vest blijft een van de meest veelzijdige basics en is perfect voor wisselvallig herfstweer. Van casual met een sweater tot chic met een chino, zo draag je je leren vest drie keer anders!

Casual en sportief

Elke man heeft nood aan tijdloos leren jasje, ook als je liever wat sportiever gekleed gaat. Combineer je leather jacket met een casual sweater, jeans en comfortabele sneakers. James Dean is er niets tegen…

Chic de stad in

Mag het iets gekleder? Kies voor de basisformule van de city chic-look. Een chino, hemdje en loafers of kostuumschoenen krijgen een stoer kantje met een leren vest.

Stoer en mannelijk

Een leren vest is al 100% stoer, dus trek deze stijl gerust door in de rest van je outfit. Een ruiten hemdje, jeans en stevige boots zijn altijd een goede combinatie voor je leren vest. Never change a winning team!

Zo draag je je riem op de juiste manier

© Jack & Jones

Een riem enkel een handig gebruiksvoorwerp? Think again. Een riem kan je outfit een stuk stijlvoller maken in een handomdraai. Zo draag je je riem op de juiste manier!

De riem zélf

Je riem stijlvol dragen? Dat begint bij… inderdaad, de juiste riem kiezen. Let erop dat je gesp aan de linkerkant zit, anders heb je iets te gretig op de vrouwenafdeling geshopt. De gemiddelde riem heeft vijf gaatjes die een belangrijke maat-indicatie kunnen geven. Basseer je bij het passen op het middelte gaatje. Wanneer je je riem op dit gaatje vastpint, zou de flap van je riem door de eerste lus van je broek moeten passen.Lukt dit niet? Dan is je riem te groot of te klein.

Tip: een te grote riem kun je meestal nog op maat laten maken bij de schoenmaker of in de winkel waar je de riem koopt.

Je riem als onderdeel van je outfit

Je riem mag gerust dienst doen als blikvanger van je outfit. Probeer toch een bepaalde compositie in je achterhoofd te houden. Match je riem met de kleur van je schoenen en de rest van je outfit. Cognac accessoires bij een blauw pak bijvoorbeeld! Niet alleen de kleur, ook het materiaal van je riem is belangrijk. Een stoffen riem staat veel sportiever dan een glad exemplaar uit leer, dus houd je riem in dezelfde stijl als die van je outfit.

Laten zien of niet?

Bekijk (en behandel!) je riem als een duurzaam accessoire. Een casual of nette look met een hemd? Dan mag je riem gerust wat buitenlucht zien. Ook als je een (baggy) jeans draagt gecombineerd met een T-shirt mag je gerust je stoere riem tonen. Toch zijn er situaties dat je riem beter bedekt blijft onder je trui. Te simpele riemen die geen meerwaarde geven aan je outfit hoef je echt niet te tonen. Om nog maar te zwijgen over lichtjes versleten exemplaren... .