Beauty

'Menjection' om er uit te zien als Brad Pitt wordt steeds populairder

Print
'Menjection' om er uit te zien als Brad Pitt wordt steeds populairder

Foto: Isopix

Een dikke onderlip zoals Brad Pitt of Channing Tatum? Heel wat mannen in de VS gaan ervoor naar de plastisch chirurg en ze zijn met zoveel dat er tussen 2015 en 2016 liefst 74 procent meer ingrepen werden uitgevoerd. Het is zo populair dat het zelfs een eigen term kreeg opgeplakt: menjection. In ons land lijkt het voorlopig nog niet storm te lopen voor de behandeling, zo blijkt uit de Radio 1-uitzending 'Nieuwe Feiten'.

Niet enkel steeds meer vrouwen kiezen voor vollere lippen, maar ook bij mannen blijkt het populair te zijn. Zo populair dat de plastisch chirurgen in de VS vorig jaar 73 procent meer mannen over de vloer kregen die hun lippen wilden laten opspuiten in vergelijking met het jaar ervoor.

De menjection zit dus duidelijk in de lift en dat verbaast Dr. Rian Maercks uit Miami niet. Volgens hem willen ook mannen er steeds beter uitzien. "Sociale media, datingapps, de selfiecultuur, ... dat speelt allemaal een grote rol. We zijn nog nooit meer aangemoedigd geweest om iets aan ons gezicht te doen", zegt hij in een reactie aan The Independent.

Zachter

In België blijft de populariteit van de menjection nog beperkt, maar plastisch chirurg Patrick Wilikens voert de ingreep tegenwoordig wel frequenter uit dan vroeger. In een interview in de Radio 1-uitzending 'Nieuwe Feiten' geeft hij aan dat die mannen vaak vinden dat een smalle onderlip hen een te streng uiterlijk geeft. “Opgeblazen lippen maken een mens zachter qua uitstraling. Mannen zijn zich er meer en meer van bewust dat ze ook in het sociale leven er beter moeten uitzien", klinkt het.

Niet te missen