Lichamen van 23 vrouwen aangespoeld in zuiden van Italië

Print
Lichamen van 23 vrouwen aangespoeld in zuiden van Italië

Foto: Photo News

Zondag zijn de lichamen van 23 vrouwen aangespoeld in het zuiden van Italië. De vrouwen waren met een opblaasboot onderweg van Libië naar Europa. De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek bevolen.

Het is immers de eerste keer dat bij schipbreuk met migranten op de Middellandse Zee enkel vrouwelijke slachtoffers vallen. De Italianen vragen zich af of de vrouwen, waarschijnlijk Nigerianen, deel uitmaakten van een prostitutienetwerk.

“Het is een tragedie. Het parket gaat onmiddellijk een onderzoek starten”, verklaarde Salvatore Malfi, prefect van Salerno, waar de slachtoffers aanspoelden. “We gaan zien of we echte verdachten hebben, of het een onderzoek tegen onbekenden betreft.”

Tijdens de vluchtelingencrisis stierven er in het verleden al meer vrouwen dan mannen, vaak omdat ze niet of niet zo goed kunnen zwemmen, zwaardere kleding dragen of zich bekommeren om hun kinderen.

Het was trouwens een bijzonder druk weekend op de vluchtelingenroute in de Middellandse Zee. Hulporganisaties trekken aan de alarmbel, nadat de voorbije dagen meer dan 2.560 mensen op bootjes werden gered. Sinds begin dit jaar arriveerden al 111.716 migranten in Italië.

(belga)