Vakantie

Zin in een citytrip? Deze 'second cities' lonen alvast de moeite

Print
Grote steden zoals Berlijn, Barcelona en Londen zijn de meest voor de hand liggende keuzes voor een citytrip, maar de zogenaamde 'second cities' horen zeker ook thuis op het lijstje van fervente citytrippers. Reiszoekmachine Momondo selecteerde daarom vijf 'second cities' die allesbehalve tweede keus zijn.

'Second cities' is een term die gebruikt wordt om de op één na grootste stad van een land aan te duiden. Hoewel deze steden bijgevolg heel wat te bieden hebben, zijn hun grote broertjes meestal de grootste publiekstrekkers. Reiszoekmachine Momondo publiceerde een lijstje met vijf toppers die vaak door het grote publiek vergeten worden.

1. Leipzig, Duitsland

In het kleine, gezellige stadscentrum van Leipzig kan de cultuurliefhebber naar hartelust zijn hartje ophalen dankzij de prachtige kerken, overdekte passages, het stadshuis, het museum van Bach ...

2. Aarhus, Denemarken

Dankzij zijn charmante stadscentrum, zijn indrukwekkende musea, zijn attractiepark, de nabijheid van stranden en bossen ... is Aarhus een populaire reisbestemming voor families met kinderen. De Deense havenstad werd overigens tot de Europese Culturele Hoofdstad van 2017 benoemd.

3. Tartu, Estland

Tartu is nog een relatief onbekende stad, waar je als toerist nog ongestoord het oude stadscentrum kan verkennen of één van de vele musea of kunstgalerieën bezoeken.

4. Sint-Petersburg, Rusland

Sint-Petersburg is the place to be voor cultuurliefhebbers. De stad herbergt niet enkel tientallen musea en prachtige monumenten, maar vormt ook de wieg van het Russische ballet en andere podiumkunsten.

5. Göteborg, Zweden

Zweeds design shoppen, heerlijke visgerechten voorgeschoteld krijgen of een boottochtje maken door de archipel en langs grillige kustlijn met zijn duizenden eilandjes ... de tweede grootste stad van Zweden heeft meer dan genoeg leuke troeven te bieden.

Niet te missen