© BELGA

Laura Verdonschot strandt op zucht van goud in Tabor

Laura Verdonschot heeft zich in het Tsjechische Tabor tot vice-Europese kampioene bij de beloften gekroond. In de spurt moest ze het nipt afleggen tegen de Italiaanse Chiara Teocchi. De Tsjechische Nikola Noskova pakte brons. Suzanne Verhoeven werd elfde en Axelle Bellaert dertiende.

Jonas Verheyen

Van bij de start vormde zich een kopgroep met de Tsjechische Nikola Noskova, de Italiaanse Chiara Teocchi, de Nederlandse meisjes Ceyli Del Carmen Alvarado, Inge van der Heyden en Yara Kastelijn, Laura Verdonschot en de Tsjechische Adela Safarova. De Nederlandse Manon Bakker voerde de rest van het pak aan. Fleur Nagengast, een van de grote Nederlandse favorietes, kende een dramatische start en moest lang in de achtergrond achtervolgen.

Al vrij vlug trokken Yara Kastelyn en Ceyli Del Carmen Alvarado het tempo op en zij sloegen een kloofje. Achter dit duo sloegen Noskova en Teocchi de handen in elkaar. Verdonschot moest even de rol lossen maar kon door een foutje van Nikola Noskova opnieuw aansluiting vinden met de kop van de wedstrijd.

Zes rensters trokken zo de slotronde in tot Chiara Teocchi alles op alles zette en zich ontdeed van haar tegenstanders. Laura Verdonschot vocht echter terug en kon in de laatste kilometer alsnog aansluiting vinden bij Teocchi. Verdonschot begon als eerste aan de sprint maar moest toch in Teocchi haar meerdere erkennen. Zilver dus voor Verdonschot.

Verdonschot: "Die sprint ga ik nog een paar keer rijden"

"Ik ben blij dat ik op het podium sta" reageerde Verdonschot na afloop. "Dat had ik al niet verwacht. Maar die sprint voor de overwinning ga ik nog wel een paar keer rijden. Na een slechte start moest ik weeral achter de feiten aanhollen. Maar ik ben rustig gebleven en zag dat ze niet verder wegreden. In de technische stukken kwam ik terug op het wiel."

"Ik zei tegen mezelf: Komop, je kan het! Sven riep naar mij: "Als je erbij komt, win je!" Maar in de spurt moest ik het afleggen. Ik heb geen fouten gemaakt in de spurt. Zelfs als ik had gewacht zou Teochi nog sneller geweest zijn. Dit is toch een opsteker na een mindere seizoensstart."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners