Pasar Kortessem op wandelweekend in Cochem

Print
Kortessem - In samenwerking met Pasar Hamont-Achel beleefden een veertigtal deelnemers een spannend en adembenemend wandelweekend aan de Moezelvallei in Duitsland.

Het weekend begon met een gastronomisch maal in Harry’s Restaurant in Traben Trarbach, uiteraard met aangepaste plaatselijke moezelwijnen en een uitgebreide wijndegustatie.
Op zaterdag wandelden de meeste deelnemers, van het mooiste Moezeldorpje Beilstein over de wandelweg 'Moselsteig' naar Bremm. Halverwege werd er in Senheim gestopt om de inwendige mens te versterken met enkele borden heerlijke Eintopf, een soort dikke groentesoep met vlees. De meesten kozen voor de wandeling van 21 kilometer. Toch waren er enkele dapperen die daarbovenop ook nog eens vijf kilometer van de befaamde en zeer steile Calmontsteig bij klauterden. Op zondag verplaatsten de wandelaars zich naar Mörsdorf om de Geierlaywandeling te maken. Die loopt over de langste voetgangershangbrug ten noorden van de Alpen. Ze is 360 meter lang en hangt 100 meter boven het dal van de Mörsdorfer bach. Het weekend werd afgesloten met een wijndegustatie in het Vinoforum in Cochem.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio