Beauty

Zeg niet ‘striemen’, maar ‘kunstwerken’

Print
Zeg niet ‘striemen’, maar ‘kunstwerken’

Foto: Sara Shakeel

Meestal doen vrouwen er alles aan om hun striemen niet te tonen, maar Sara Shakeel zet ze net in de verf. De 28-jarige kunstenares uit Pakistan heeft met haar foto’s een gevoelige snaar geraakt, want haar glitterstriemen werden op een paar dagen tijd een groot succes op Instagram.

Striemen niet uit een foto gommen, maar accentueren met glitter. Sara deed het een week een geleden en zette het plaatje op Instagram. Het leverde haar op een paar dagen tijd bijna 200.000 volgers en een hoop media-aandacht op. “Ik dacht eigenlijk niet dat iemand geïnteresseerd zou zijn in striemen bezet met kristallen”, schrijft ze. “Mijn god wat was ik verkeerd”.

Shakeel begon met de foto van een vriendin, die haar vroeg haar striemen weg te werken met Photoshop. In plaats daarvan tekende ze er striemen bij, tot ze een grillig glitterpatroon kreeg. Ze zette de foto op haar Instagram en kreeg zoveel reactie dat ze verder ging. Ondertussen krijgt ze foto’s van fans, die haar voorbeeld volgden en hun eigen foto’s bewerkten met glitter, of die haar vragen met hun foto’s aan de slag te gaan.

“Ik heb mij nog nooit zo krachtig en bevrijd gevoeld en ik ben nog nooit zo trots geweest op mijn striemen”, schrijft Shekaal op Instagram. “Ik sta er ook van versteld wat voor impact sociale media kunnen hebben in de manier waarop we naar ons lichaam kijken.”

Shekeel is overigens niet de eerste die kunst probeert te maken van striemen: ook de Spaanse kunstenares Cinta Tort Cartró maakte al foto’s waarop ze het menselijk lichaam tot kunst herschept. Ook zij maakte al beelden waarop glitter gebruikt wordt om het lichaam extra in de verf te zetten.

Niet te missen