Beauty

Deze vrouwen dragen alleen maar glitter om positieve boodschap te verspreiden

Print
Zes Australische vriendinnen trokken hun kleren uit en bestrooiden hun lichamen met glitter voor een fotoshoot in een typisch outback landschap. Daarmee willen ze aantonen dat hun lichamen, hoe verschillend ook, allemaal fantastisch zijn.

De vriendinnen, allemaal tussen 19 en 36 jaar, zijn niet aan hun proefstuk toe met de ‘Positively Glittered’-shoot. De Daily Mail schrijft dat het al de vierde keer is dat de dames uit de kleren gaan om aan te tonen dat hun verschillende lichamen allemaal mooi zijn. Deze keer lieten ze zich inspireren door scènes uit de film ‘Priscilla Queen of the Desert’. Fotografe van dienst Jill Kerswill mocht de letterlijk blinkende dames fotograferen en was onder de indruk.
 


“Het was vreemd om de enige te zijn met kleren aan. Het voelde bij momenten alsof er een barrière tussen ons stond”, zegt ze. Maar de dames leerden haar naar eigen zeggen wel een belangrijke les over onzekerheden. “Vrouwen worden op heel vroege leeftijd door de media verteld dat ze niet goed genoeg zijn. Als fotografe sta ik in de unieke positie om vrouwen te helpen om zich goed te voelen zoals ze zijn. Ik ben dan ook vereerd dat ik bij dit project betrokken was. Vrouwen op hun kwetsbaarst zien hun lichaam accepteren; het is iets wat iedereen zou moeten ervaren.”
 

Niet te missen