VS brengt Sloane Stephens en CoCo Vandeweghe in stelling voor finale Fed Cup

Print
VS brengt Sloane Stephens en CoCo Vandeweghe in stelling voor finale Fed Cup

Foto: AP

Sloane Stephens (WTA-13) en CoCo Vandeweghe (WTA-12) zijn de speerpunten in de Amerikaanse selectie, die in het weekend van 11 en 12 november Wit-Rusland partij geeft in de finale van de Fed Cup. Kapiteine Kathy Rinaldi maakte haar selectie woensdag bekend. Naast Stephens en Vandeweghe mogen Shelby Rogers (WTA-59) en Alison Riske (WTA-70) mee naar Minsk.

Stephens bracht in september met het US Open een eerste Grand Slam op haar naam, Vandeweghe was halvefinaliste in Flushing Meadows. Stephens won sindsdien wel geen wedstrijd meer. Zowel in Wuhan als in Peking ging ze er in de eerste ronde uit. Vandeweghe won in Peking nog één match, maar werd vervolgens in Moskou meteen uitgeschakeld.

Voor Wit-Rusland treden Aryna Sabalenka (WTA-72), Aliaksandra Sasnovich (WTA-87), Vera Lapko (WTA-130) en Lidziya Marozava (WTA-477) aan.

De Verenigde Staten zijn met zeventien eindzeges in de Fed Cup recordhouder, maar hun laatste zege dateert al van 2000. Sindsdien verloren ze drie keer een finale. Wit-Rusland staat voor het eerst in de finale.

Er wordt in Minsk op hardcourt gespeeld.