Vakantie

Dit zijn de meest gastvrije steden van België

Print
Dit zijn de meest gastvrije steden van België

Toeristen die naar België komen, voelen zich het meest gastvrij ontvangen in Brugge. Ook Brussel en Antwerpen staan in de top honderd van de ‘meest gastvrije steden’, maar Brugge is de enige Belgische stad die de top twintig haalt volgens een onderzoek van het online reisbureau TravelBird.

Voor het onderzoek analyseerde TravelBird verschillende factoren van de 500 meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, op basis van de World Tourism Organisation. Ze hielden daarvoor rekening met de plek waarop toeristen binnenkomen(vliegveld, treinstation, etc.), het geluk van inwoners, de bereidwilligheid om toeristen onderdak te bieden en de beheersing van de Engelse taal. Daarnaast vroeg TravelBird aan 15.000 reisjournalisten wereldwijd om de gastvrijheid van de steden te beoordelen op basis van hun eigen ervaring.

Singapore komt eruit als de meest gastvrije stad ter wereld, gevolgd door Stockholm en Helsinki. In de top tien staan geen Belgische steden, maar Brugge staat met een zestiende plaats wel in de top twintig. Brussel staat op de 35ste plaats, Antwerpen op plaats 61. Brugge scoort vooral hoog bij de deskundigen, die de stad een acht op tien geven. Voor binnenkomst krijgt Brugge een 1.61, voor veiligheid een 5.02, voor geluk een 7.38, voor de kennis van het Engels een 7.03 en voor gastvrijheid een 3.7.

Dit zijn de meest gastvrije steden van België

TravelBird wilde ook in kaart brengen welke steden kreunen onder het massatoerisme. Want als een stad boven haar draagkracht opereert, ontstaan er problemen zoals drukte, lange wachtrijen en stijgende kosten. Vooral Barcelona, Mumbai en Amsterdam bleken qua draagkracht niet opgewassen voor het massa toeristen die zij elk jaar jaar ontvangen.

De volledige resultaten van het onderzoek kan je terugvinden op de site van Travelbird.

Niet te missen