Vakantie

Dit zijn de reistrends voor 2018

Print
Dit zijn de reistrends voor 2018

Foto: Shutterstock

Gebruik je het najaar om na te denken over je volgende vakantie? Dan biedt het trendrapport van het Australische reisbureau Intrepid Travel misschien wel inspiratie. Wie weet reis je binnenkort ook naar minder populaire bestemmingen of op een goedkopere manier.

Verlaat platgetreden paden

Op veel plaatsen is het toerisme enorm, waardoor de behoefte om authentieke ervaringen op te doen stijgt. Meer mensen trekken daarom naar minder voor de hand liggende bestemmingen zoals Moldavië in plaats van Toscane. Wist je trouwens dat je hier de grootste wijnkelder ter wereld kunt bezoeken? De trend vertaalt zich ook in meer reizen naar het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Suriname.

Dit zijn de reistrends voor 2018
Wijnranken in Moldavië Foto: Shutterstock

Actief op vakantie

Reizigers vinden er niet veel meer aan om een land te leren kennen vanuit een bus, ze willen actief op ontdekking. Wandelen tussen theeplantages in Sri Lanka of raften in India: sportieve bezigheden zijn tegenwoordig erg gegeerd omdat mensen meer bezig zijn met hun gezondheid en beweging er een groot deel van uitmaakt.

Dit zijn de reistrends voor 2018
Raften in India Foto: Shutterstock

Street food

Uitgebreid dineren op restaurant is passé: duik - al dan niet met een reisgids - in het lokale leven en trakteer jezelf op marktjes op een portie street food, kwestie van je helemaal onder te dompelen in de vakantiesfeer. Denk aan authentieke baklava in Iran of de beste sashimi in de straten van Japan.

Dit zijn de reistrends voor 2018
Street food in New York Foto: Shutterstock

Besparen in de winter

Het valt op dat steeds meer vakantiegangers een winterreis verkiezen boven een zomerreis om de kosten te drukken. Ze accepteren het koudste seizoen en profiteren er zelfs van om een witte kerst te vieren in Canada, bijvoorbeeld. Ook populair in plaats van de dure vakanties in de populaire Alpen: een trip naar het Poolse Krakau of skiën in het Slowaakse Jasná.

Dit zijn de reistrends voor 2018
Jasná Foto: Shutterstock

Soloreizen

Wil je een bepaalde reis maken, maar vind je geen compagnie? Let it be en vertrek alleen. Je vindt tijdens je trip vast gelijkgestemde zielen die ook in hun eentje op verkenning zijn, want soloreizen zijn populairder dan ooit bij zowel mannen als vrouwen. De voordelen? De reis kan een stap vooruit zijn in je persoonlijke ontwikkeling en je moet met niemand rekening houden.

Dit zijn de reistrends voor 2018
Vrouw geniet van het uitzicht in Thailand Foto: Shutterstock

Niet te missen