Loopomloop Kortessem officieel geopend

Print
Kortessem - Zondag 29 oktober werd de loopomloop van Kortessem officieel ingehuldigd in aanwezigheid van schepen van Sport Christy Goddet en Sandra Vandereet van Sport Vlaanderen.

Een loopomloop is een uniform bewegwijzerde omloop in een natuurvriendelijke en veilige omgeving, die zowel in de zomer als in de winter (bij daglicht) bruikbaar moet zijn. Hij moet voldoen aan de verwachtingen van zowel de geoefende atleet als die van de recreatieve loper
“Er is in Vlaanderen een stijgend aantal van 500.000 lopers, waarvan 1 op 10 is aangesloten bij een club”, aldus Sandra Vandereet. “Een loopomloop bedient alle groepen, en is daarom zowel gevarieerd als uitdagend. Wij zoeken natuurlijke omgevingen. Het parcours is voor minstens 80% onverhard”. Naast het sportieve is ook het sociale aspect belangrijk. Het pad moet dus voldoende breed zijn, zodat lopers naast elkaar of in groep kunnen lopen. "De omloop start en eindigt daarom ook bij het sportpark De Weyer, zodat de sporters elkaar voor of na de inspanning kunnen ontmoeten."
Er is een omloop van 8,8 en van 13,5 km. De rondes zijn samengesteld in overleg met de Runners en ADD-atletiek Kortessem. Het kortere parcours loopt over de Finse piste, naar Vliermaalroot en over de verkavelingswegen van Wintershoven terug naar het centrum van Kortessem. De langere omloop maakt vanuit Vliermaalroot een extra lus naar het Jongebos, en sluit na de Konijnenboomgaard in Wintershoven terug aan op het kortere parcours. De loopomloop wordt voldoende bewegwijzerd zodat er geen verwarring mogelijk is.
Sport Vlaanderen ondersteunt de gemeente. De gemeente zorgt voor het onderhoud van de omloop. Een peter, Richard Castro, doet hierom minstens een 3-maandelijkse controle.
De loopomloop van Kortessem is de 15de in Limburg, en de 91ste in Vlaanderen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio