© Photo News

De Ketele en De Pauw staan opnieuw aan de leiding in Zesdaagse van Londen

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan na afloop van de vierde dag van de Londense Zesdaagse opnieuw aan de leiding. Op de tweede dag hadden ze hun koppositie moeten afstaan.

fdg

Na een zeer geanimeerde vierde avond in het Lee Valley Velopark hebben Kenny De Ketele en Moreno De Pauw de leidersplaats heroverd. De korte ploegkoers over 20’ werd door de wereldkampioenen Kneisky-Thomas gewonnen. De jonge Deen Niklas Larsen won de eerste dernyreeks. Mark Cavendish won de millimeterspurt van Albert Torres in de scratch. In de afsluitende ploegkoers over 45’ pakten De Ketele-De Pauw als eersten een winstronde.

Meyer-Scotson deden het hen in de tweede wedstrijdhelft na en wonnen de ploegkoers. “De tegenstand is fel, feller dan vorig jaar”, vertelde Moreno De Pauw net voor men aan de vierde avond begon.

“Er wordt heel hard gereden. Meyer vliegt over het ovaal en ook de jonge Denen kunnen heel hard fietsen. In ieder wedstrijdonderdeel is er volop strijd. In de ploegkoersen is rondewinst verwerven een zeer moeilijke opdracht. Actie en reactie volgen elkaar in versneld tempo op. Men moet het juiste moment weten te kiezen en het liefst van al goede gezellen mee krijgen.”

“Woensdag was niet onze beste dag”, voegt de Waaslander er aan toe. “We verbruikten veel onnodige energie welke niet resulteerde in puntengewin. In de tweede helft van deze zesdaagse zullen we iets economischer met de krachten moeten omspringen. We blijven geloven in de hattrick, maar we krijgen het niet op een presenteerblaadje.

Scotson wordt iedere dag beter en heeft met Meyer een beresterke ploegmakker. Mark Cavendish is minstens zo goed als vorig jaar, Peter Kennaugh heeft de pistetred opnieuw in de benen. Er zijn veel gegadigden voor de hoogste trede van het podium.”

Stand na vierde dag:

1. Kenny De Ketele & Moreno De Pauw (BEL) 301 punten

2. Cameron Meyer & Callum Scotson (Aus) 282

- op 1 ronde -

3. Mark Cavendish & Peter Kennaugh (GBr) 308

4. Yoeri Havik & Roy Pieters (Ned) 266

- op 2 ronden -

5. Alberto Torres & Sebastian Mora Vedri (Spa) 286

6. Morgan Kneisky & Benjamin Thomas (Fra) 211

- op 3 ronden -

7. Casper Pedersen & Marc Hester (Den) 254

8. Felix English & Mark Downey (Ier) 235

- op 4 ronden -

9. Niklas Larsen & Casper Von Folsach (Den) 294

10. Ollie Wood & Mark Stewart (GBr) 230

11. Theo Reinhardt & Kersten Thiele (Dui) 189

- op 6 ronden -

12. Steven Burke & Chris Latham (GBr) 181

- op 8 ronden -

13. Nick Stopler & Melvin van Zijl (Ned) 69

- op 10 ronden -

14. Wojciech Pszczolarski & Adrian Teklinski (Pol) 89

- op 11 ronden -

15. Vajtec Hacecky & Alois Kankovsky (Tsj) 70

- op 12 ronden -

16. Sebastian Schmiedel & Maximilian Beyer (Dui) 64

Aangeboden door onze partners