Zestiger vrijgesproken voor filmen stiefdochter vanuit kleerkast

Print
Zestiger vrijgesproken voor filmen stiefdochter vanuit kleerkast

Foto: Jimmy Kets

Hechtel-Eksel -

Een 65-jarige man uit Hechtel-Eksel is vrijdag in Hasselt vrijgesproken van voyeurisme. Hij filmde zijn stiefdochter terwijl ze zich aan het omkleden was vanuit de kleerkast. De man gaat vrijuit omdat de feiten dateren van voor 2016 toen voyeurisme nog niet strafbaar was. Wel is hij tot 30 maanden cel met volledig uitstel veroordeeld voor de aanranding van zijn stiefdochter en omdat hij zijn ex-partner meermaals geslagen had.

Wel is hij schuldig bevonden aan aanranding. De zestiger betastte tussen 2009 en 2013 meermaals de borsten van zijn verstandelijk beperkte stiefdochter. Ook aarzelde hij niet om naakt naast haar in de zetel te gaan zitten en het meisje aan te raken in intieme zones. Het misbruik kwam aan het licht toen de meerderjarige vrouw ze aan haar psychiater vertelde.

In de strafmaat zitten ook de klappen in vervat die hij aan een nu 59-jarige vrouw uit Neerpelt tijdens hun 9 jaar durende relatie uitdeelde. De vrouw liep meerdere blauwe plekken op en scheurde bij een schermutseling een pees van een vinger af. De verdediging had tijdens het proces gewezen op de dubieuze rol van een politie-inspecteur die de zaak onderzocht. “Hij had een relatie met het slachtoffer. Partijdig”, luidde het. Het onderzoek hiernaar werd geseponeerd waardoor de rechtbank dit argument van tafel veegde. Naast de celstraf met uitstel is de man wel voor vijf jaar uit de rechten ontzet en moet hij 1.200 euro boete betalen. Aan de stiefdochter is de veroordeelde een vergoeding van 5.900 euro verschuldigd, de ex krijgt 23.600 euro en een voorlopige vergoeding voor eventuele latere medische kosten.