VIDEO. 300 ondernemers speeddaten op brug van Kanne

Print
Riemst -

Meer dan driehonderd ondernemers uit Belgisch- en Nederlands-Limburg hebben gisteravond op de brug van Kanne (Riemst) – die beide landsdelen verbindt – deelgenomen aan de speeddate van JCI Limburg.

Het project van JCI kreeg de naam ‘Bruggen Bouwen’: de organisatie van ondernemende Limburgse jongeren hoopt met de speeddate ondernemers dichter bij elkaar te brengen, over de landsgrens heen. De kennismaking op de brug van Kanne leidt hopelijk tot gezamenlijke projecten. “Zaken doen bij de buren”, noemde gouverneur Herman Reynders het. De gekozen locatie zette het project alvast in de schijnwerpers.

“Er zijn al klachten gekomen vanuit Brussel en Amsterdam – en dat is een goede zaak”, grapte gouverneur Theo Bovens van Nederlands-Limburg. “Zo zet je dit project op de kaart. Wat we hier aan economische krachten kunnen bundelen, is krachtiger dan de ‘Vlaamse ruit’. Ik ga er dan ook vanuit dat het geen eenmalig project is maar dat de deelnemers elkaar vaker zullen ontmoeten en dat hieruit een iets fantastisch groeit.”

In totaal waren er vijftien speeddates per persoon voorzien, die elk vier minuten duurde. Of er gisteravond al nieuwe contracten zijn ondertekend, is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat de aanzet is gegeven voor een nieuw economisch potentieel.

VIDEO. 300 ondernemers speeddaten op brug van Kanne
Foto: Tom Palmaers