Interieur

Dit is de handigste manier om een hoeslaken op te vouwen

Print
Dit is de handigste manier om een hoeslaken op te vouwen

Foto: Refinery 29

Iedereen die wast en strijkt, weet het: een hoeslaken erna snel opvouwen, dat gaat meestal niet. Maar in een filmpje van de Amerikaanse modesite Refinery 29 wordt een hack voorgesteld die het plooien vergemakkelijkt.

Draai het laken binnenstebuiten en steek je handen in de hoekjes van de langste zijde. Breng je handen vervolgens samen en vouw de rechterhoek over de linker. Trek de stof een beetje strak en breng nu je rechterhand in de punt.

Gebruik je linkerhand om de randen kreukvrij te maken beweeg in de richting van de volgende hoek van het laken. Steek vervolgens je linkerhand in de hoek en trek het laken strak aan. Breng je palmen nog een keetje samen en vouw de rechterkant van het laken nogmaals over de linkerkant. Trek aan en breng dan je rechterhand in de hoek.

Maak het laken je linkerhand weer strak tot je een rechthoek bekomt. Leg het laken vervolgens op je bed of tafel en vouw het in drie gelijke delen in de lengte. Doe dan hetzelfde, maar in de breedte en je krijgt een perfect geplooid hoeslaken.

Niet te missen