Internationale prijs voor commissaris Geert Verheyen van politiezone CARMA

Print
Internationale prijs voor commissaris Geert Verheyen van politiezone CARMA
Genk -

Politiecommissaris Geert Verheyen van de Limburgse zone CARMA neemt maandag in het Amerikaanse Philadelphia de 40 Under 40 Award in ontvangst van de International Association of Chiefs of Police (IACP), een beroepsvereniging voor de rechtshandhaving wereldwijd. Verheyen werd genomineerd omwille van zijn inspirerend leiderschap en doortastende aanpak van lokale uitdagingen, zoals onder meer zijn plan van aanpak voor de wijk Meulenberg in Houthalen-Helchteren. De politiezone CARMA maakte het nieuws over commissaris Verheyen maandag bekend.

De jaarlijkse 40 Under 40 Award erkent veertig professionals, jonger dan 40 jaar, in de rechtshandhaving uit de hele wereld. Maandag is Verheyen te gast op de AICP Annual Conference and Exposition in Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Commissaris Geert Verheyen, de enige Belgische genomineerde, haalde een master in de criminologie en startte zijn carrière bij een privébedrijf. In 2007 volgde hij de opleiding tot politieofficier en na enkele jaren dienst bij het federaal commando van de wegpolitie kwam hij in de toenmalige zone GAOZ terecht, waar hij aan het hoofd van de interventiedienst stond. Vanuit deze functie speelde Verheyen een cruciale rol bij de succesvolle integratie van GAOZ met de politie Houthalen-Helchteren in 2013-2014. Eén van de speerpunten van deze fusie was de dringende aanpak van de wijk Meulenberg. Verheyen tekende een doortastend plan van aanpak uit om de wijk op een beter spoor te brengen. Zeer recent promoveerde hij tot adjunct-korpschef bij CARMA.

“De winnaars tonen leiderschap en engagement aan de hand van concrete realisaties. Deze leiders tonen een buitengewone gedrevenheid om zowel het korps als de medewerkers naar een hoger niveau te tillen. Ze begrijpen dat samenwerking van vitaal belang is voor de verbetering van de dienstverlening”, zo staat te lezen in Police Chief Magazine, een tijdschrift van de AICP. Zijn award levert hem een publicatie op in een gerenommeerd tijdschrift van de IACP en een jaar gratis lidmaatschap.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio