Vermiste visser maanden na kapseizen Belgische vissersboot mogelijk aangespoeld

Print
Vermiste visser maanden na kapseizen Belgische vissersboot mogelijk aangespoeld

Het schip zelf werd eind 2016 weer verwelkomd in de haven van Oostende. Foto: dji

Het lichaam van een 39-jarige visser, die na een scheepsramp voor de Engelse kust sinds eind 2016 vermist was, is in september in Engeland aangespoeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge kan de officiële identificatie van het slachtoffer nog niet bevestigen.

De Belgische vissersboot Assanat Z582 kapseisde op dinsdagavond 27 december 2016 voor de kust van het Engelse graafschap Kent. Pas de volgende ochtend werd de ramp opgemerkt. De 51-jarige Johny Ronsijn uit Ichtegem had zich aan de romp kunnen vastklampen en overleefde het ongeval als bij wonder. Voor de 38-jarige schipper, Eric Maeckelbergh uit Oostende, kwam alle hulp te laat. Ondanks uitgebreide zoekacties werd het derde bemanningslid niet teruggevonden.

Vorige maand is het lichaam van de vermiste visser wellicht aangespoeld in Engeland. Op basis van zijn ketting en zijn laarzen gaat het zo goed als zeker om de 39-jarige Spanjaard Fall Diaw Babacar.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft hierover al contact gehad met de bevoegde Britse diensten, maar er kwam nog geen officieel rechtshulpverzoek. De identificatie van het slachtoffer kan dus nog niet officieel bevestigd worden.