© Shutterstock

Als je wil afvallen, is dit een ideaal ontbijt

Niet iedereen is er fan van, maar dat zal misschien veranderen als je hoort dat champignons je kunnen helpen afvallen. Dat komt omdat ze je een voller gevoel geven waardoor je minder snel zin hebt om nog iets extra te eten. Dat blijkt uit een nieuwe studie die werd gepubliceerd in het blad 'Appetite'.

flb

Misschien is het geen slecht idee om wat paddenstoelen bij je omeletje te gooien in plaats van een plakje spek, want ze geven je een voller gevoel en zorgen er zo voor dat je minder zin hebt in tussendoortjes. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Minnesota die werd gepubliceerd in het vakblad 'Appetite'. "Eerdere studies suggereerden al dat champignons verzadigender zijn dan pakweg vlees", zegt professor Joanne Slavin. "Uit ons onderzoek blijkt nu dat het ook voedzamer is om bij sommige maaltijden het vlees in te ruilen voor de champignons."

Tot die conclusie kwamen ze nadat 17 vrouwen en 15 mannen tien dagen lang ofwel champignons ofwel gehakt te eten kregen, porties die gebaseerd werden op het aantal eiwitten dat ze bevatten. De onderzoekers konden vaststellen dat de groep met de champignons als ontbijt zich minder snel hongerig voelde.

Minder snel honger en minder calorieën, een win-winsituatie dus. "Deze studie levert extra bewijs voor het feit dat champignons kunnen helpen bij het beheersen van het gewicht. Bovendien bevatten ze ook vitamine D, iets wat je maar uitzonderlijk in voeding terugvindt", besluit Slavin.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen