Na enorme brand Philipsfabriek: “Winterland gaat gewoon door”

Print
Na enorme brand Philipsfabriek: “Winterland gaat gewoon door”

Foto: Winterland Hasselt

Hasselt -

Zaterdagavond heeft er een hevige brand gewoed in twee grote opslagruimtes in de oude Philipsfabrieken op de Corda Campus in Hasselt. Het gebouw diende ook als opslagruimte voor Winterland. Enkele uren was het bang afwachten of het evenement wel zou kunnen doorgaan, maar nu schept de organisatie duidelijkheid.

“Brand in onze opslagruimte heeft vannacht een groot deel van onze decoratie verwoest! Maar..... Het sterke winterlandteam blijft niet bij de pakken zitten. Winterland editie 10 zal zijn deuren openen zoals voorzien!Van 18 november tot 7 januari 2018,”, laat de organisatie via Facebook weten.

Bij de brand zijn twee grote opslagruimtes in de oude Philipsfabrieken op de Corda Campus in Hasselt volledig vernield. De gebouwen zijn gedeeltelijk ingestort. Het vuur was iets na middernacht onder controle. De brandweer van Hasselt, die massaal werd bijgestaan door een groot deel van de Limburgse brandweerkorpsen, kon een overslag naar aanpalende bedrijfshallen voorkomen. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.

Bewoners in de ruime omgeving werd aangeraden om ramen en deuren dicht te houden. Omdat het om een oud gebouw gaat, kan er mogelijk asbest aanwezig zijn. Een gespecialiseerd team zal zondag asbestmetingen uitvoeren, maar uit de asbestinventaris van de oude Philipshallen blijkt dat er weinig asbest aanwezig was in het gebouw. Dat bevestigt Kolonel Bert Swijsen van brandweerzone Zuid West Limburg.

Na enorme brand Philipsfabriek: “Winterland gaat gewoon door”
De Philipsfabriek de dag na de brand. Foto: GeHo
Na enorme brand Philipsfabriek: “Winterland gaat gewoon door”
De Philipsfabriek de dag na de brand. Foto: ToRo

Video: VRT

De opslagplaatsen aan de Kempische Steenweg (N74) werden gebruikt door de kringwinkel, maar ook voor de attracties en chalets van Winterland. Gevreesd werd dat de brand dan ook een grote invloed ging hebben op het populaire Hasseltse evenement. Maar de organisatie liet nu dus weten dat er geen sprake van afgelasting is. “In de opslagplaats lagen vooral decorstukken, die we gebruiken voor Winterland Hasselt”, vertelt de organisator tegen het VRT Nieuws. “Het was behoorlijk schrikken toen we het nieuws hoorden. We zijn meteen naar de fabriek gereden, maar zagen dat het een kansloze missie was. Het gebouw stond in lichterlaaie en zoals je nu ziet is het tot op de grond afgebrand. We hebben een overleg gehad en daaruit is gebleken dat Winterland absoluut niet in het gevaar komt. We krijgen heel veel steun van onze leveranciers en kunnen dus met een gerust hart zeggen dat Winterland op 18 november zoals gepland de deuren zal openen.”

Na enorme brand Philipsfabriek: “Winterland gaat gewoon door”
Foto: ToRo

Video: TomPa

Lees ook: VIDEO. Opslagruimte in oude Philipshal uitgebrand.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio