© Marc Dedecker

© Marc Dedecker

© Marc Dedecker

© Marc Dedecker

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Met Neos Zutendaal naar 'Van Gils & Gasten'

Op 19 oktober plande Neos Zutendaal eens geen culturele activiteit, vroeg het geen opmerkelijke spreker of organiseerde het geen wandeltocht, maar organiseerde het een bezoek aan de VRT en 'Van Gils & Gasten'. De Neos-leden verkenden de catacomben van de VRT en bewonderden de eigentijdse studio’s. Als toemaatje kregen ze een lunch aangeboden.

Marc Dedecker

Heel wat nieuwe Neos-gezichten tijdens het bezoek aan Van Gils en Gasten, en zo hoort het voor een jonge club die met vol enthousiasme senioren opneemt in haar rangen, ongeacht het soort beroepsleven, de gepasseerde activiteiten of verschillen in achtergrond. Er geldt maar één regel: vriendschap sluiten met mensen die in een leuke fase van hun leven komen.

Van die nieuwe vriendschap werd genoten. De applausmeester bracht het publiek op tempo met leuke quotes over de jeugd en over aankomende senioren. ‘s Anderendaags was het immers Dag van de Jeugdbeweging. Na een kort en hevig optreden van de Equal Idiots, die illustreerden wat raggen en hangbaggen kan zijn, kreeg het publiek een lofzang op de werking van scouts, Chiro, KLJ en KSA. Ervaringsdeskundigen Roos Van Acker, Bert Verbeke, Rik Verheye en bisschop Johan Bonny legden uit wat de jeugdbeweging voor hen betekend heeft. De welbespraakte voetbalanalist Jan Mulder drukte spijt uit voor zijn gemiste kans om scout te worden. Als 11.11.11 boegbeeld spuide hij vervolgens zijn ergernissen om te pleiten voor een humaner migratiebeleid, maar Lieven Van Gils slaagde er in om zijn humeur op te krikken met beelden van zijn schitterendste doelpunten. Laura Versnick en Freya Piryns tot slot brachten een getuigenis over machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Voor Neos Zutendaal, dat net op tijd terug thuis was om de uitzending op televisie te zien, was het een geslaagde namiddag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio